Нювил поведе на рали Аржентина след завъртане на Танак (видео)

Лидерът в класирането на Световния рали шампионат (WRC) Тиери Нювил пое водачеството и на рали Аржентина. Пилотът на Hyundai се възползва от завъртането на предишния лидер От Танак с Toyota, за да излезе начело.

В петъчните етапи на състезанието екипажите на Toyota изглеждаха силни. Танак и съотборникът му Крис Мийк заемаха първо и второ място и си ги размениха няколко пъти. Първа стартова позиция на неудобния кален участък в Санта Роса обаче затрудни Мийк и той се свлече до четвърто място. Танак спечели трудния за Мийк етап и затвърди първата си позиция преди да се завърти метри преди финала на последния етап. По-късно стана ясно, че причината за завъртането е повреда в скоростната кутия.

Танак изгуби не само първото, но и второто място в полза на Себастиен Ожие със Citroen, който има аванс от 1.5 сек пред Танак.

Мийк и съотборниците на Нювил Андреас Микелсен и Дани Сордо се бореха за четвъртата позиция в петъчния следобед. Слабо време за Сордо в Санта Роса обаче го прати на седмо място, а до шесто се изкачи Елфин Еванс с Ford Fiesta.

Инцидент претърпя Есапека Лапи с втория Citroen. Екипажът остана невредим, но щетите по автомобила са сериозни, като дори премахването му от трасето бе затруднено.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти