Гледай на живо

"Синя звездна класация", ОСК "Левски" награждава най-добрите си спортисти

Моуриньо: Някои от играчите ми биха ме описали като к*пеле

Моуриньо: Някои от играчите ми биха ме описали като к*пеле

Жозе Моуриньо даде откровено интервю, в което говори за характера си, отношенията си с играчите и хората, както и за бъдещото развитие на кариерата си.

"Как биха ме описали играчите ми с една дума? Зависи, някои от тях биха ме нарекли к*пеле. Защо клубовете трябва да ме изберат за техен треньор? За да побеждават. Дори аз самият директно бих им казал: "Само ако условието е да побеждаваме, едва тогава можем да започнем разговорите." Като наставник аз нося качество, познания, опит и необятна амбиция. Но също така съм ужасен при загуби. Ужасен съм към хората, които имат амбиция, по-малка от моята. Жозе като човек е спокоен и чувствителен. Той мисли толкова много да останалите. Жозе като треньор е прагматичен, интелигентен и властващ. Харесвам Жозе като човек. Жалко, че хората го познават повече като треньор.

Обратно в Лондон съм, но не мисля, че следващата ми спирка ще е във Висшата лига. Трофеите, които съм спечелил в миналото, са гаранция за бъдещия ми успех. Дори и за тези, които правят всичко по силите си да забравят постиженията ми, това не е възможно. Последният ми трофей беше в Лига Европа преди година и половина. Някои хора си мислят, че това е било преди 20 години. Последният ми финал беше преди 8 месеца - този за Купата на ФА. В момента се подготвям за бъдещето. Не смятам, че си губя времето като не заемам треньорски пост в момента, тъй като практически работя от 18 години без прекъсване. Обикновено нямаш много време, за да разсъждаваш кога и къде си сбъркал. През тези месеци извън футбола всеки ден е много полезен за мен", сподели Моуриньо пред DAZN.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички