Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Само Макс Крузе ще запомни с добро този мач на Вердер (видео)

Само Макс Крузе ще запомни с добро този мач на Вердер (видео)
Втора загуба в рамките на няколко дни е напът да провали сезона на Вердер (Бремен). В сряда тимът отпадна на полуфиналите за Купата на Германия, а днес беше разгромен с 4:1 от Фортуна (Дюселдорф) в първенството и вече има минимални шансове за участие в Лига Европа. Съставът от “Везерщадион” е на 4 точки от седмия Хофенхайм, който освен това е с мач по-малко. След като и РБ (Лайпциг) се класира за Шампионската лига, то седмото място в Бундеслигата ще даде квота за втората по сила клубна надпревара на Стария континент. До края остават три кръга.

Вердер преклони глава на стадиона в Дюселдорф заради кошмарната си игра в защита. Фортуна поведе още в първата минута чрез Бенито Раман. В 22-ата Кенан Караман се подигра на отбраната в бели екипи със самостоятелна акция, завършила с гол за 2:0.

Макс Крузе намали изоставането от дузпа в 28-ата минута. С този точен изстрел капитанът на Вердер вече има гол срещу всички останали 17 съперника в германския елит.

Това обаче се оказа единственото позитивно нещо за гостите. Малко след това Нути Шахин нацели гредата, с което се видя, че и късметът не е на страната на Вердер.

През второто полувреме домакините довършиха противника с голове на Роувен Хенингс в 56-ата минута и на Маркус Зутнер в 73-ата.



Играчите от Дюселдорф, които влязоха в елита преди година, ще останат там още поне един сезон, защото вече си гарантираха оставането.

 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти