Официално: РБ (Лайпциг) пак влезе в Клуба на големите (видео)

Официално: РБ (Лайпциг) пак влезе в Клуба на големите (видео)
За втори път в рамките на три сезона РБ (Лайпциг) се класира за участие в Шампионската лига, където от новия сезон ще представлява Бундеслигата в компанията на Байерн (Мюнхен) и Борусия (Дортмунд). Все още не е ясен четвъртият германски участник. “Червените бикове” заслужиха визата след домакинска победа с 2:1 над Фрайбург в двубой от 31-вия кръг. В оставащите три мача Разенбалшпорт дори има теоритичен шанс да измести Дортмунд от втората позиция. Отделно съставът на Ралф Рангник е на финал за Купата на Германия, където ще спори с Байерн.

Лайпциг два Фрайбург след победен гол на Емил Форшберг от дузпа в 78-ата минута. Преди това Тимо Вернер беше реализирал за 1:0 в 19-ата, а Винченцо Грифо беше изравнил в 66-ата.

Мачът беше равностоен и гостите не бяха далеч от поне точка. Вратарят на РБ Питър Гулачи обаче се отличи с няколко изключителни намеси, но пък после точно той сгреши при попадението за 1:1, когато отклони поглед от топката и не видя как Грифо го наказва.



За Лайпциг това е изключителен успех, защото отборът е в германския елит от само три години насам. В момента даже това е тимът в най-силна форма с шест поредни победи.

Фрайбург е на другия полюс - четири поредни загуби, но е далеч от опасната зона.
Влизането на РБ в ШЛ означава, че седмият в крайното класиране на Бундеслигата ще играе в Лига Европа.

 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти