Нювил на крачка от втора победа във WRC за сезона, Танак - аут (видео)

Нювил на крачка от втора победа във WRC за сезона, Танак - аут (видео)

Пилотът на Hyundai Тиери Нювил е на крачка от втора победа в Световния рали шампионат (WRC) за сезон 2019 три етапа преди финала на рали Аржентина. Другият фаворит От Танак отпадна след повреда, докато се опитваше да стопи изоставането си от Нювил и пропусна последните две състезателни отсечки. Така втората позиция отиде при Андреас Микелсен с втори Hyundai i20, който спечели и последния етап за деня, въпреки че бе открито изтичане на течност от автомобила му.

В определен момент в петък всичките три автомобила на Toyota се намираха в топ 5, но преди старта на неделното каране там остана само колата на Крис Мийк. Той държи последното място за подиума, но към него има претенции и шесткратният рали шампион Себастиен Ожие. Французинът е на само 2.8 сек зад Мийк и на 6 сек пред Дани Сордо с третия Hyundai. Шесто място заема Яри-Мати Латвала с Toyota, а седмо - Теему Сунинен с Ford Foesta, чийто интерком се повреди следобеда. Съотборникът на Сунинен Елфин Еванс претърпя инцидент още преди обяд и се оттегли от аржентинския кръг.

Наказанието на Танак за пропускането на последните два кръга ще бъде 14 минути и той вероятно ще се върне в състезанието за последните три отсечки на девето място.

Лидер във WRC2 е Педро Хелер с Ford Fiesta R5.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти