Нювил триумфира на рали Аржентина, наказание на Мийк го изтика от подиума

Тиери Нювил с Hyundai i20 спечели рали Аржентина и увеличи лидерството си в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) с десет точки. Състезанието бе успешно за конструктора, като на второто стъпало на подиума се качи и съотборникът на Нювил - Андреас Микелсен. Той финишира с изоставане от 48.4 сек.

Нювил започна неделните етапи с 45-секундна преднина заради повреда в колата на От Танак (Toyota). В последния супер специален етап Нювил финишира с трето време зад Себастиен Ожие (Citroen) и Яри-Мати Латвала (Toyota) и си осигури три бонус точки за класирането.

Битката за третото място бе ожесточена и бе спечелена от шесткратния шампион Ожие. Качването му на подиума бе подпомогнато от наложеното наказание на Крис Мийк в размер на 10 секунди за леко неспазване на маршрута в събота. Мийк бе свален от третото място в полза на Ожие, но след етап и половина успя да си го върне, докато спукана гума отново не го прати на четвъртото място.

Съотборникът на Мийк - Латвала спечели пето място, задминавайки Дани Сордо с Hyundai в предпоследния етап на рали Аржентина, а освен това взе и четири бонус точки.

Теему Сунинен с Ford бе разочарован от едва седмото си място в Аржентина. Той финишира с над 3 минути и половина изоставане от Сордо, но също взе бонус точки от последния етап - 2.

От Танак, който имаше повреда в автомобила в събота, финишира осми и спечели една бонус точка от последния етап.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти