Нов звучен пловдивски шамар! Ботев пак съсипа ЦСКА-София (видео+галерия)

Ботев (Пловдив) продължава да тормози ЦСКА-София! След като преди пет дни канарчетата изхвърлиха червените от турнира за Купата на България, днес те нанесоха нов сериозен удар на противника, побеждавайки го с 2:0 в мач от 31-ия кръг на Първа лига в Коматево.

Феребори Доре откри резултата в 83-ата минута, а в 94-ата Тодор Неделев вкара втори гол.

Канарчетата бяха без наказаните Антонио Вутов и Филип Филипов, които получиха червени картони в мача за купата срещу днешния си съперник. Наставникът на червените Любослав Пенев пък направи вратарска рокада. Срещата започна Данте Стипица, а Черниаускас остана на пейката.

77 Ботев Пловдив - ЦСКА-София

Преди вачалото на двубоя играчите на Ботев опънаха голям транспарант "Чико, всички сме с теб!", чрез който изразиха морална подкрепа за легендата Динко Дерменджиев.

Първото по-опасно положение в мача бе в 6-ата минута, когато Евандро подаде с глава към Тиаго, който центрира прострелно по земя в малкото наказателно поле, но не успя да намери включилия се Малинов и защитата на пловдивчани изчисти.

77 Ботев Пловдив - ЦСКА-София

Последва опасен шут на Атанасов от 25 метра, който Кайзер изби в корнер. Ботев също опита изстрел от далечна дистанция, който не намери целта.

В 25-ата минута Али Соу поиска дузпа след единоборство с Пиргов, но таранът на червените падна твърде лесно и реферът по-скоро правилно не отсъди такава.

77 Ботев Пловдив - ЦСКА-София

В 37-ата минута Неделев центрира от корнер, Стипица увисна, Пиргов стреля с глава, но на сантиметри покрай дясната греда. Две минути по-късно Кайзер за малко не допусна груба грешка, след която със сигурност щеше да се стигне до гол в неговата врата. Стражът на канарчетата предпочете да финтира Тиаго, а не да изрита напред върната топка, халфът на червените успя да му чукне кълбото, но твърде слабо и то не попадна в мрежата, а отново в краката на вратаря.

77 Ботев Пловдив - ЦСКА-София

След почивката пловдивчани взеха инициативата. В 51-ата минута Тиаго закъсня със своя шпагат и фаулира Васил Шопов, домакините поискаха да бъде показан втори жълт картон на халфа на гостите, но реферът прецени да не дава такъв. Шест минути по-късно талантът на домакините Крис Добрев проби отляво и подаде към Неделев, който отклони за Балтанов. Капитанът на пловдивчани шутира от границата на наказателното поле, но в аут.

Гостите отговориха с шут на Али Соу от близка дистанция в 63-ата минута, но той нямаше достатъчно сила и Кайзер улови.

77 Ботев Пловдив - ЦСКА-София

В 72-ата минута Кристиян Малинов игра умишлено с ръка в центъра на терена, но реферът Ивайло Стоянов му спести жълтия картон, тъй като това щеше да му е втори и трябваше да напусне преждевременно игра.

Малко по-добрата игра на Ботев през втората част даде резултат в 83-ата минута, когато канарчетата откриха резултата. След контраатака Неделев изведе великолепно Феребори Доре, таранът на домакините майсторски преодоля с няколко финта Нуно Томаш и след шут по земя не остави шанс на Стипица за 1:0.

В 91-ата минута червените можеха да изравнят след груба грешка на Терзиев. Халфът опита да върне назад, но подаде на Соу. Таранът напредна, за момент остана очи в очи с Кайзер, но вратарят на пловдивчани се хвърли самоотвержено и изби. При добавката пък младият Смоленски стреля над вратата.

Всичко в срещата приключи в 94-ата минута, когато Ботев изнесе много добре топката в центъра на терана. Последва дълъг извеждащ пас към Неделев, звездата на канарчетата нахлу в наказателното поле, финтира Томаш и след фалцов шут с левия крак оформи крайното 2:0.


Така ЦСКА-София не успя да се възползва от грешната стъпка на лидера Лудогорец, който падна с 1:2 от Черно море във Варна и разликата между първите два тима в Първа лига остана пет точки.



БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА-СОФИЯ 2:0

1:0

Феребори Доре 83

2:0

Тодор Неделев 94

БОТЕВ ПД:

22. Кайзер, 66. Еберт, 3. Пиргов, 5. Димитров, 24. Марин, 18. Терзиев, 17. Балтанов, 8. Неделев, 7. Тонев, 16. В. Шопов, 10. Доре

ЦСКА-СОФИЯ:

1. Стипица, 2. Атанасов, 5. Бодуров, 24. Томаш, 19. Турицов, 15. Малинов, 16. Бикел, 17. Енрике, 20. Тиаго, 10. Евандро, 22. Соу

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти