Любо Пенев изтъкна причините за поражението (видео)

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев обяви причините за днешното поражение с 0:2 при гостуването на Ботев (Пловдив) в мач от 31-ия кръг на Първа лига и така не успя да съкрати разликата от пет точки до лидера Лудогорец.

Според специалиста неговите футболисти не могат да вкарват голове и това го отдава и на липса на качества.

“Ботев беше по-търпелив. Искаше да приеме играта в собстевната си половина, ние не можахме да вкараме гол, оголихме се отзад. За да победиш, трябва да шутираш и да вкараш голове. Най-вероятно ни липсват качества. Ако искаме да сме първи, шампиони, да печелим трофеи, това е много важно. Трябва да имаме цел и тя е да вкарваме голове”, каза Пенев.

“За мен е много ясно. Когато искаш да победиш, трябва да вкараш голове. За да вкараш, трябва да има удари. Семпло и ясно. Контролирахме играта до първия гол, но футбол не се играе без да искаш да вкараш голове. Другият отбор като има възможност, шутира и вкарва голове. Това е ситуацията.

Първите три отбора загубиха. Разликата се запазва. Става по-сложно. Не се отказваме, но начинът по който опитваме, няма да стане. Нямаме дълга резервна скамейка, опитваме да правим ротации.

До първия гол стояхме добре. Единственото, което ни липсваше, е да вкараме гол.

Явно е проблем, че не вкарваме, защото не се забелязва само в един мач, а в доста срещи. Ще направим всичко възможно да се коригираме - работа, тренировки, специфични упражнения.

Ние издържаме. Просто ни липсва голът. Играем агресивен футбол, искаме да контролираме мача, но не вкарваме. Това е”, разясни Любо Пенев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти