Петър Атанасов: Най-важен е отборът, мечтая за Левски

Петър Атанасов: Най-важен е отборът, мечтая за Левски
Петър Атанасов е едно от най-интересните имена в родната Първа лига. Нападателят на Ботев (Враца) набързо се превърна с основен футболист в тима на Сашо Ангелов и спомогна за доброто представяне на врачани през сезона. До момента Атанасов е отбелязал 7 попадения в шампионата и е много близо до онези 10 гола, които обеща в началото на кампанията. Роденият в Раковски нападател се съгласи да говори пред Sportal.bg, припомняйки си дните, в които играеше за двата пловдивски гранда Локомотив и Ботев, а също така призна, че детската му мечта е да облече екипа на Левски.

Здравей! Поздравления за силния сезон, който правиш с екипа на Ботев (Враца). Превърна се в един от най-важните футболисти за тима през този сезон…
Здравейте! Благодаря за комплимента, но най-важният футболист при нас е отборът. Бием се всички заедно като един и затова нещата се получават.

До момента си отбелязал 7 гола, колкото има и Валери Домовчийски. Поставил ли си си цел, която гониш до края на кампанията?
Да, до момента имам 7 гола. В началото на сезона си поставих за цел да отбележа 10 гола, но не е най-важното кой ще вкара. По-важното е отборът да играе добре и аз да помагам.

Ботев (Враца) е в серия от 7 мача, в които не познава вкуса на поражението. Какво променихте в представянето си, за да влезете в такава форма?
Да, наистина влязохме в една много добра серия, но не сме променяли нищо в представянето си. Използваме почти винаги един и същи стил. Просто в някои моменти не ни се получаваше, но мисля, че вече берем плодовете на нашия стил.

През есенния дял от сезона имаше възможността да играеш с Валери Божинов в Ботев (Враца). Какви са впечатленията ти от него?
Да, Валери беше при нас. За мен той е един много голям футболист и уникален професионалист. Умее да държи съблекалнята в настроение и е един истински лидер.

Натрупа сериозен опит през годините. Кой отбор остави най-голяма следа в развитието ти като футболист?
Вече доста години се подвизавам в Първа и Втора лига и мисля, че най-голяма вина за моето развитие имат двата пловдивски гранда. В Локомотив направих първите си стъпки във футбола, а Ботев ме оформи като футболист.

Беше един от хората, които помогнаха на Ботев (Пловдив) да се върне в елита. Кой момент от престоя ти при „канарчетата“ ще помниш винаги?
Да, бях част от Ботев, когато отборът се завърна в елита и три мача винаги ще останат в съзнанието ми. Първият е баражът със Спортист (Своге), който спечелихме. Вторият е на старта на сезона в Първа лига срещу Славия. Стадионът беше пълен и спечелихме след хеттрик на Иван Цветков. Третият мач е едно гостуване в Ловеч, което спечелихме с 0:1 а нашите фенове бяха уникални там.


И докато сме на темата Ботев (Пловдив), отборът ще играе финал за Купата срещу градския съперник Локомотив. Мач, който ще остане в историята като първото пловдивско дерби на финал за ценния трофей. Какви са очакванията ти и кой ще подкрепиш?
Темата Локо и Ботев е много деликатна за мен. Това са два отбора, които са ми дали много. В единия започнах своята кариера и направих дебют, а в другия се оформих като футболист и имам много приятели. Надявам се да стане един хубав мач и да зарадват цялата футболна общественост.

 Може би много хора не са запознати, но си фен на Левски от дете. Разкажи ни как се запали по „синята“ идея.
Да, от малък съм фен на Левски. Когато бях дете, всички в квартала подкрепяха Левски и ме запалиха по синята идея.

Мечтаеш ли един ден да облечеш екипа на Левски?
Разбира се, това е детската ми мечта.

Клубът изпитва сериозни трудности, които влияят на представянето на отбора на терена. Как би коментирал случващото се на „Герена“?
Не съм вътре в клуба и не знам какво се случва, но случващото се на терена не се харесва на много хора, както и на мен. Много е жалко за синя България, но да се надяваме, че в най-скоро време нещата ще се оправят.

 След първите мачове от есенния дял се заговори сериозно за теб. Името ти бе свързвано с различни отбори. Имаше ли реален интерес към теб от други клубове, участващи в Първа лига?
Наистина започнах сезона доста силно, но после имах лек спад в моята игра. Не знам нищо за интерес от други клубове към мен. Засега не се и интересувам, защото се чувствам щастлив във Враца.

Мислиш ли, че с добрите ти игри за Ботев (Враца) можеш да попаднеш в националния отбор?
Силно се надявам да попадна там, но едва ли. Според мен трябва Ботев, както и аз да играем доста по-силно, за да може националният селекционер да погледне към нас.

Кое е любимото ти първенство и ако можеш да избираш, къде би продължил кариерата си?
Любимото ми първенство е Ли Лига и с удоволствие бих поиграл там, но си мисля, че вече съм позакъснял (смее се).


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти