Отпадна възможността ЦСКА-София и Левски да са поставени на старта в ШЛ, шансовете за ЛЕ остават

Отпадна възможността ЦСКА-София и Левски да са поставени на старта в ШЛ, шансовете за ЛЕ остават

Отпадна възможността ЦСКА-София или Левски да са сред поставените отбори на старта на ШЛ, ако някой от двата тима успее да стане шампион на България.

Червени и сини ще играят с коефициента на България, който е 3.500, тъй като клубният им коефициент е по-малък от този на страната. Въпреки това се оказа, че и той не е достатъчен. До преди седмица съществуваше минимален шанс шампионът на България, който и да е той, да е сред поставените в първия предварителен кръг на ШЛ, но след изиграните през уикенда двубои в останалите европейски първенства тази възможност отпадна.

Единственият БГ тим, който ще играе с клубния си коефициент, а не с този на страната, е Лудогорец. Орлите са събрали 27.000 точки, което е достатъчно да са сред поставените в първите два предварителни кръга на ШЛ.

Що се отнася до Лига Европа, там шансовете на всички български отбори да са сред фаворитите в първия предварителен кръг не са никак малки.

Не така стоят нещата с носителя на Купата на България. Той ще бъде определен след финала между пловдивските Ботев и Локомотив, а победителят със сигурност ще е сред непоставените на старта в ЛЕ. Това е така, защото победителят в турнира за Купата ще започне кръг по-късно в сравнение с останалите български участници.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти