Неделев и Димитров напускат Ботев (Пловдив) през лятото

Неделев и Димитров напускат Ботев (Пловдив) през лятото

Ботев (Пловдив) ще се раздели със звездите си Тодор Неделев (26 г.) и Кристиан Димитров (22 г.) през лятото, пише “Тема спорт”. Двамата ще бъдат трансферирани, а интересът към тях е много голям както от водещите български отбори, така и от чужбина.

Безспорно Неделев е цел №1 на българския пазар. Той попада в плановете на ЦСКА-София, макар неведнъж да се размина с трансфер на "Армията". Плеймейкърът пък заяви, че може би е дошло време отново да излезе в чужбина, но ще изчака да види какви опции ще има през лятото.

Кристиан Димитров се очаква да премине в при “червените”. В Пловдив се говори, че той вече е подписал предварителен договор с тях. Централният защитник изнесе много силни двубои срещу ЦСКА-София в последните две седмици, а и като цяло е откритието на сезона. Димитров реализира и важни голове в гостувания - при победи за първенство на "Лаута" и „Герена" и за крайното 3:3 в реванша за Купата на "Армията". Интерес към него има също от Левски и Лудогорец. През миналата година пазарът у нас затвори на 6 септември.

77 Ботев Пловдив - ЦСКА-София

Неделев се завърна в Пловдив в началото на 2016 г. Оттогава той записа 108 мача, 35 гола и над 30 асистенции в елита. Преди това Тодор беше част от Майнц 05 в продължение на 2 години и половина. Кристиан Димитров пък играе първия си пълноценен сезон в елита, където има 28 мача и 4 гола и още 4 участия и 1 гол за купата. Не е изключено през следващия сезон двамата отново да бъдат съотборници, но в друг клуб.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти