Бреша се завърна в Серия "А" (видео)

Бреша се завърна в Серия "А" (видео)

Два кръга преди края на сезона в Серия "Б" Бреша официално си осигури промоция за елита. Отборът на Еуженио Корини се наложи с 1:0 у дома над Асколи и ще играе в Серия "А" за пръв път от 2011 година, когато изпадна.

По-рано днес воденият от Делио Роси Палермо направи 2:2 със Специя на Андрей Гълъбинов и това даде възможност на Бреша да си гарантира участие в елита при успех срещу Асколи. Лече също можеше да се възползва и да се бетонира на второто място, но изненадващо загуби от последния в класирането Падуа.
Единствения гол за Бреша отбеляза Даниеле Десена в 36-ата минута. С основна заслуга за силното представяне на отбора през целия сезон са Сандро Тонали и Алфредо Донарума, който има 25 гола от старта на кампанията. 

В началото на сезона начело на тима беше Давид Суазо, но три седмици по-късно той беше заменен от Корини. Президентът Масимо Челино също се завръща в Серия "А". Преди време той продаде Каляри, а после притежаваше контролния пакет акции на Лийдс, преди през 2017 година да закупи Бреша.

Клубът от "Марио Ригамонти" беше на ръба на фалита през 2015 година, когато загуби мястото си в Серия "Б", но се върна в дивизията заради банкрута на Парма. През 2017 година Бреша отново беше близо до изпадане, но се спаси в последните кръгове.

Отборът от Ломбардия има общо 22 сезона в елита. От Бреша започва кариерата на Андреа Пирло, а синьо-белия екип са носили и звезди като Роберто Баджо, Джосеп Гуардиола, Лука Тони и Марек Хамшик. В сегашния състав се отличава 18-годишният Сандро Тонали, който е желан от всички грандове на Ботуша.  

СЕРИЯ "Б" - 36 кръг:

БРЕША - АСКОЛИ 1:0 (1:0)

1:0

Д. Десена (36)

МИНУТА ПО МИНУТА!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти