Локо (Пд) с много резерви срещу Септември

Локо (Пд) с много резерви срещу Септември

Локомотив (Пловдив) посреща Септември (София) в мач от шестия кръг в група "Б" на втората осмица в първенството. Двубоят на стадиона в "Лаута" е от 19:30 часа, а "смърфовете" ще се опитат да постигнат първа победа в плейофната фаза. До момента тимът на Бруно Акрапович има 3 равенства и 2 загуби, но въпреки това е лидер в групата с 38 точки. Ако пловдивчани спечелят, в полуфиналните битки за 7-ото място техен съперник ще е Ботев (Враца). 

В Локо всички мисли са насочени към предстоящия финал за Купата на България срещу Ботев (Пловдив) и това ще позволи на Акрапович да направи доста размествания в състава. Игор Банович, Анте Аралица и Момчил Цветанов са наказани, а Абделхаким Буна е контузен. 

Очаква се шанс за изява да получат Елитон и Един Бахтич. В средата на терена титуляр ще е Парвизджон Умарбаев, а атаката ще водят Димитър Илиев и Ален Ожболт. 

Септември няма загуба в плейофите и е на 3-о място в групата с 6 точки по-малко от днешния си съперник. За столичани е важно да задържат позицията си, за да играят срещу аутсайдера Верея в полуфиналните мачове в битката за оцеляване. Септември ще иска и да вземе реванш от Локо (Пд), който наскоро го елиминира на полуфиналите за Купата на България.

Кристофър Мандиангу ще действа в предни позиции за гостите, подпомаган по фланговете от Здравко Димитров и Суад Сахити. Ветеранът Борис Галчев ще дърпа конците в халфовата линия.

Двата отбора ще се срещнат за 4-и път в рамките на 20 дни. Предишните 3 мача донесоха по една победа и равенство за съперниците.

 

ППЛ, 32-и къг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

ЛОКО ПД (3-5-2):

И. Пиргов; Везалов, Езе, Томашевич; Петрович, Я. Ангелов, Умарбаев, Елитон, Бахтич; Д. Илиев, Ожболт

Старши треньор: Б. Акрапович

СЕПТЕМВРИ (4-1-4-1):

Я. Георгиев; Г. Стоичков, Бенга, Дюлгеров, Глишич; Алвеш; Сахити, Чандъров, Галчев, З. Димитров; Мандиангу

Старши треньор: Х. Арангелов

СЪДИЯ:

Волен Чинков

СТАДИОН:

"Локомотив"

НАЧАЛО:

19:30 часа


МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти