Моу: Стилът ми не е дефанзивен, Гуардиола и Клоп имат свобода

Моу: Стилът ми не е дефанзивен, Гуардиола и Клоп имат свобода
Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не е съгласен с наложеното мнение, че стилът му на игра е ултра дефанзивен. Португалският специалист даде за пример победата на Интер с 3:1 над Барселона, като дори сподели, че каталунците са се разминали с по-голямо поражение. Моу коментира и ситуацията в Ливърпул и Манчестър Сити, където Юрген Клоп и Пеп Гуардиола имат свободата да работят спокойно.
"Когато хората си спомнят за уникалния мач, който Интер изигра с десетима души срещу Барселона в полуфиналите на Шампионска лига, всеки казва, че отборът е показал гениална защита, но и че е паркирал два автобуса пред вратата. Това обаче не можеше да бъде казано две седмици по-рано, когато Интер победи Барселона с 3:1. Бяхме в позицията да защитаваме този резултат, играейки с десетима души срещу най-добрия отбор в света. Две седмици по-рано този резултат можеше да бъде 4:1 или 5:1”, започна Моу за BeIN Sports.

"За да бъдеш шампион на страната си, без да си най-добрият отбор, трябва да подходиш по-стратегически и философски към нещата. Когато Челси стана шампион при Антонио Конте, отборът играеше на контраатака. Беше много силен в защита и феноменален на контраатака”, допълни Жозе.

"Ще бъде страхотно, ако поема клуб, който е способен да ми даде условията, които Юрген Клоп и Пеп Гуардиола имат. Ако погледнете състава, с който Ливърпул излезе срещу Барселона, колко от тях пристигнаха с идването на Клоп? Когато Пеп не беше доволен от бековете, си купи нови четирима футболисти, които харесва. Когато привлече Клаудио Браво и не беше доволен от него, взе Едерсон”, коментира ситуацията в Ливърпул и Манчестър Сити португалецът.

"Юрген не е спечелил нищо с Ливърпул за три години и половина, но все още има доверието на клуба. Все още има условията да продължава напред. Тази година Ливърпул има голяма възможност да спечели трофей”, завърши Жозе.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички