Алонсо се изправя срещу седем бивши победители на Инди 500

Алонсо се изправя срещу седем бивши победители на Инди 500

Двукратният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо и седем бивши победители на Индианаполис 500 са сред участниците в бляскавия кръг от Индикар тази година. Автомобилите в 103-ото издание на Инди 500 са 36. Състезанието на 4-километровата "Индианаполис Мотор Спидуей" предоставя на Алонсо възможност да стане едва втория пилот с престижната "тройна корона" в моторспорта (победи в Гран При на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Инди 500) след Греъм Хил.

37-годишният пилот на Макларън водеше в продължение на 27 обиколки в дебютното си участие на Инди 500 през 2017 година, но 20 обиколки преди финала отпадна заради повреда в двигателя. Заради усилията си Алонсо бе награден с "Дебютант на годината".

Алонсо ще кара автомобил на Макларън, задвижван от Chevrolet. Победата си от миналата година ще защитава Уил Пауър, който ще се опита да се превърне в първия победител с два последователни успеха на Индианаполис 500. Трикратният победител в състезанието – 44-годишният Елио Кастроневес ще стартира с претенции за четвърти успех.

Останалите победители от Инди 500, които стартират за втори триумф, са Скот Диксън, Тони Канаан, Раян Хънтър-Рей, Александър Роси и Такума Сато.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти