Позорна загуба и освирквания за Севиля, ШЛ се превръща в мираж (видео)

Позорна загуба и освирквания за Севиля, ШЛ се превръща в мираж (видео)

Севиля се изложи жестоко във втори пореден мач и рискува да остане извън Шампионската лига през следващия сезон. Отборът на Хоакин Капарос беше разгромен с 0:3 на "Рамон Санчес Писхуан" от Леганес, а феновете не простиха безобразното представяне на любимците си и ги изпратиха с бурни освирквания.

Преди седмица севилци отстъпиха с 0:1 на слабака Жирона, но останаха в топ 4 благодарение на грешните стъпки на Хетафе и Валенсия, които също загубиха мачовете си. Очакваше се днес тимът от Андалусия да се реваншира с 3 точки срещу доиграващия сезона Леганес, но не се случи нищо подобно.
Още в 7-ата минута Юсеф Ен Насири смълча домакинските фенове. Загубена топка в средата на терена постави началото на бърза контра на Леганес. Мартин Брайтуайт технично отклони към Ен Насири и той с много премерен удар изненада Томаш Вацлик.

Лошото начало стъписа Севиля. Играчите на Капарос направиха поредица от наивни грешки и това нямаше как да не доведе до още оасности пред Вацлик. В 19-ата минута Брайтуайт технично преодоля Хесус Навас в наказателното поле и вкара втори гол за Леганес.

Вижте тази публикация в Instagram.

0-3 l Final en Nervión. #SevillaFCLeganés #vamosmiSevilla

Публикация, споделена от Sevilla FC (@sevillafc) на Май 3, 2019 в 2:13 PDT

Оттук до края на двубоя за Севиля стана много трудно. Роке Меса беше сменен още преди почивката от Максим Гоналон, който се запомни само с една симулация за дузпа. Куинси Промес още веднъж разочарова и в началото на второто полувреме отстъпи мястото си на Франко Васкес.

Смените на Капарос не помогнаха и по-чистите положения отново бяха пред вратата на неговия тим. Хуанфран можеше да реши всичко с мощен шут по диагонала, но Вацлик спаси. Липсата на наказания Евер Банега доведе до хаос в средата натерена за Севиля и повечето футболисти залагаха на индивидуални действия, но срещу отлично организираната защита на Леганес това бе обречено на провал.

Всичко приключи в 82-та минута с гола на Оскар Родригес. Леганес постигна четвъртата си и най-убедителна победа на чужд терен от началото на сезона, а Севиля има три загуби в последните си 4 мача и не можа да измести Хетафе от 4-ото място. Двата отбора са с по 55 точки, а Валенсия е с 52.

В оставащите два кръга Севиля ще гостува на Атлетико Мадрид и ще е домакин на Атлетик Билбао.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти