Подарък в 93-ата минута донесе точка на слаб Лудогорец срещу Берое (видео)

Отборите на Берое и Лудогорец завършиха при 1:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига.
Педро Еуженио изведе домакините напред в 84-ата минута с топовен изстрел от далечна дистанция. В 93-ата минута Драгош Григоре изравни, след изстрел с глава, като голът падна с помощта на Душан Перниш, който не се намеси добре.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата Динко Дерменджиев.
Берое игра доста настървено, а от своя страна българският шампион изигра поредния си слаб двубой. Колебливото представяне би трябвало да даде сериозен повод за размисъл на ръководството на Лудогорец как ще процедира за вбъдеще със спортното ръководство и с голяма част от футболистите, които се намират в катастрофално състояние. Несъмнено прави впечатление, че играчите на "орлите" изнемогват и вече трудно се противопоставят на всеки съперник, който демонстрира агресия.
В шестата минута Педро Еуженио застраши сериозно вратата на гостите. Футболистът шутира от границата на наказателното поле, но късметът не бе на негова страна и топката профуча на сантиметри от десния стълб.
В 13-ата минута Клаудио Кешерю отправи топовен изстрел, но Перниш реагира светкавично и изби в корнер.
Малко по-късно Баронов пропусна да се разпише от няколко метра с глава.
В 30-ата минута Берое направи нов пропуск, след като Еуженио не успя да отбележи от чиста позиция с глава. Лукас Саша пък вместо да скочи, се наведе, което позволи на играча на домакините да отправи изстрел, който бе отразен от Пламен Илиев.
"Орлите" отговориха чрез Вандерсон. Бразилецът открадна топката, напредна и шутира, но Перниш отрази.
В 43-ата минута Вандерсон направи най-сериозния пропуск до този момент. Джоди Лукоки центрира към своя съотборник, който от няколко метра, напълно непокрит, отигра нескопосано в аут.
През втората част двата тима се хвърлиха в атака, но отново допуснаха доста брак в действията си.
В 65-ата минута сантиметри не достигнаха на влезлия като резерва Мартин Камбуров да засече в мрежата остро центриране отляво.
В 74-ата минута гол на Лукоки не бе зачетен заради засада.
Две минути по-късно Иван Бандаловски направи опит да центрира, но топката "кацна" върху напречната греда и излезе в аут.
В следващите минути на терена се разрази истински футболен екшън.
В 84-ата минута Берое поведе. Педро Еуженио отбеляза красив гол с топовен шут от далечна дистанция - 1:0!

В даденото продължение Лудогорец изравни. След центриране от корнер, Григоре отправи изстрел с глава и кълбото се озова в мрежата. Стражът на Берое Перниш можеше да парира удара, но не се намеси добре и така румънецът оформи крайното - 1:1.

След днешното равенство Лудогорец води с шест точки пред ЦСКА-София преди гостуването на "червените" във Варна на Черно море.



БЕРОЕ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

1:0 Еуженио 84
1:1 Григоре 90+3

БЕРОЕ: 12. Перниш, 4. Алкан, 5. Меска, 6. Цветков, 8. Охене, 11. Бандаловски, 14. Яя Меледже, 20. Леони, 27. Баранов, 28. Бригидо, 77. Еуженио

ЛУДОГОРЕЦ:

23. Илиев, 8. Лукас Саша, 30. Моци, 21. Григоре, 3. Недялков, 18. Дяков, 44. Горалски, 96. Юсеин, 92. Лукоки, 88. Вандерсон, 28. Кешерю

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти