Димитър Пенев: Ако стана помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко (видео)

Почетният президент на ЦСКА-София Димитър Пенев коментира в типичния си стил новата си роля като консултант на временния наставник на "червените" Добромир Митов.

"Трябва да знаете, че треньорската професия е много дълга и много сериозна. Аз съм почетен президент, знаете, винаги съм помагал - и треньор, и в ръководството съм бил, и няма да оставя и сега да помагам. Виждате, че днес съм тук, няма да играя, но ще съм от полза, за да дадем оценка на нашите състезатели. Няма да се бъркаме на новия треньор, но когато говорим помежду си, говорим за името на ЦСКА и успеха на ЦСКА", коментира легендарния треньор.

"Ако стана аз помощник, трябва да стана помощник и на бате Бойко, и на президента, и на премиера. Всичко това е свързано с успеха на дадения клуб, знаете ЦСКА е голям клуб от много години, тези последните една-две години нещата се сбъдват, от страна на ръководството всичко е нормално, има такива моменти, когато и големите треньори напускат", добави Пенев.

"Треньорската професия е такава, за 24 часа нещата може да се променят, причините се знаят, ръководство - треньор. Десетки години съм помагал и работил, с нещо съм помагал и сега няма да се откажа да помагам на ЦСКА, това е един голям клуб. Влязъл съм в ЦСКА на 17 години и съм бил титуляр в такъв голям състав. Мога да помагам с футболната ми история, и при мен имаше смяна два-три пъти, и в националния отбор, когато чакаша да свърши Европейското първенство и след 3 дни се случи".

"Това им е задължение, това им е техният занаят, тренират, отделно, в големите отбори също ги има такива неща. Какво е вредно, състезатели има, треньори има, ръководство има, договори има, надяваме се, че нашите фенове са доста точни, разбират успехите и негативните неща, все пак за тези два-три месеца си в тройката. Всичко е възможно, има срещи, има грешки, всичко е възможно", коментира Пенев евентуалната борба за титлата. 

"Митов беше помощник на Любо Пенев, бил е мой състезател, ако пита винаги ще му помогна, тук няма помощ, изпълнителите трябва да се събудят, всеки един играч трябва да си промени мисленето до края на мачовете, винаги има тези промени, не е нещо ново, българският футбол на този етап е така. Аз отговарям на по-обширни въпроси, тези мачове които остават до края на първенството, жалко, че пропиляхме Купата, където изцяло е вина на самите футболисти в отделни минути при резултат 2:2, това е грешка на самите футболисти. Знаеме го, Любослав Пенев е бил треньор и на други места, но тук идва напрежението, че изпускаме два мача, които не само треньорите, но и ръководството, но и футболистите трябва да ги вземат тези мачове, които са възможни, във всеки един мач има изненади, и в Англия, Испания и Франция, виждате", заключи Димитър Пенев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти