На Байерн му остана най-трудното (видео)

Лесна победа с 3:1 над Хановер 96 увеличи на 5 точки преднината Байерн (Мюнхен) пред Борусия (Дортмунд) в Бундеслигата. По-късно тази вечер “жълто-черните” гостуват на Вердер (Бремен), след което на претендентите им остават по два мача. Мюнхенци ги очакват тежки съперници в лицето на РБ (Лайпциг) и Айнтрахт (Франкфурт), но и програмата на Дортмунд не е лесна.



Хановер пък вече има само теоретични шансове за спасение.

Преди седмица баварците се издъниха срещу друг тим под чертата - Нюрнберг (1:1), но този следобеда показа съвсем друго отношение. Резултатът не отразява реално огромната разлика в показаното на “Алианц Арена”. Домакините направиха куп пропуски, а и вратарят на “96” Михаел Есер изигра един от най-силните си мачове.



Роберт Левандовски (27’) и Леон Горетцка (40’) осигуриха надеждна преднина на Байерн още до почивката. Интрига имаше само за кратко в началото на второто полувреме. В 51-вата минута Жонатас върна единия гол от дузпа, но набързо си изкара два жълти картона и беше изгонен. Това обрече тима на Хановер, който нямаше сили дори да се опита да стигне до сензация и основно се защитаваше. В 84-ата резервата Франк Рибери се разписа за 3:1.
Треньорът на Байерн Нико Ковач заложи на Жером Боатенг и Леон Горетцка за сметка на Матс Хумелс и Хавиер Мартинес, който е контузен. На вратата отново беше Свен Улрайх, тъй като капитанът Мануел Нойер лекува травма. Хамес Родригес също не беше в групата заради контузия.

Гостите от Хановер знаеха, че са обречени, но загубата на Щутгарт от Херта (Берлин) отложи изпадането им поне за седмица.
Още от началото се видя, че интрига няма да има, защото домакините обсадиха наказателното поле на съперника и положенията не закъсняха. До 11-ата минута Роберт Левандовски и Кингсли Коман бяха пропуснали по една чиста ситуация.


Ситуациите пред вратата на Михаел Есер се редяха едно след друго, но неточни бяха още Серж Гнабри и Томас Мюлер.
Нищо обаче не можеше да спре Левандовски в 27-ата минута, който засече с глава центриране на Йошуа Кимих - 1:0 за Байерн.
Стражът на "96" продължи да се чувства като на стрелбище и се отличи с добри намеси след удари на Мюлер и Жером Боатенг.
В 40-ата минута той се предаде за втори път - този път след отлично насочен шут на Горетцка - 2:0 за Байерн.
Две минути по-късно Горетцка беше на косъм от още един гол, но футболист на Хановер подложи крак в последния момент.
На почивката треньорът на Хановер Томас Дол смени централния си нападател Хендрик Вейдант с Жонатас и само шест минути по-късно бразилецът намали от дузпа - 2:1. Наказателният удар беше отсъден за игра с ръка на Боатенг.
Превъзбуденият Жонатас обаче се хвърли бързо да вземе топката от мрежата и изблъска вратаря Улрайх, за което получи жълт картон. Това се оказа голяма грешка от негова страна, защото само четири минути по-късно таранът получи второ официално предупреждение и беше изгонен. Този път картонът беше за удар с ръка в лицето на Кимих при борба за топката.
Това сложи край на надеждите на гостите за нещо повече от почетна загуба, защото те нямаха възможности дори на упражнят натиск. До края двубоят премина в опити на баварците да увеличат головата си сметка и те успяха да го сторят чак в 84-ата, когато Рибери се разписа за 3:1.
Срещите от последните два кръга в Германия ще се изиграят по едно и също време.
 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти