Японец спаси ЦСКА (М) в дербито с Динамо (видео)

Японец спаси ЦСКА (М) в дербито с Динамо (видео)

Шансовете на ЦСКА (Москва) да се класира за Шампионската лига през следващия сезон намаляха значително след равенство в дербито с Динамо (Москва) - 2:2. Отборът на Виктор Гончаренко има само една победа в последните си 5 мача и изостава с 2 точки от третия Краснодар, който завърши 1:1 с Ростов.

Равенството бе добре дошло за Динамо в борбата на тима да се спаси от изпадане. "Бяло-сините" са на 12-а позиция, но още не е отпаднала опасността да играят баражи за оцеляване.

Срещата на "ВЕБ Арена" се превърна в истинско зрелище. "Армейците" не успяха да победят динамовци през есента, когато дербито завърши 0:0. Днес обаче зрителите видяха много по-интересен сблъсък.

ЦСКА поведе в 28-ата минута с гол на словенеца Яка Бийол след центриране от корнер на Иван Обляков. Не след дълго обаче Мигел Кардосо възстанови равенството. Португалецът беше точен след хубава комбинация с Алексей Козлов. В самия край на полувремето Кирил Панченко наказа с глава бившия си отбор и Динамо излезе напред. Асистенцията беше дело на бившия халф на Левски Жоазиньо.

ЦСКА имаше повече положения през второто полувреме и стигна до изравнително попададение. Това се случи в 85-ата минута, когато Обляков центрира от фаул, а появилият се малко по-рано на терена Такума Нишимура отклони топката с глава и направи безпомощен Антон Шунин.

В следващия кръг ЦССКА ще гостува на шампина Зенит, а Динамо ще се изправи срещу Ростов на Ивелин Попов.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти