Ван Дайк се направи на Клоп в решаващия момент

Ван Дайк се направи на Клоп в решаващия момент
Налагащият се като лидер на Ливърпул Вирджил ван Дайк изигра важна роля при победния трети гол в изминалия мач срещу Нюкасъл (3:2). Защитникът се прояви като треньор, след като във въпросната ситуация подвикна на Джердан Шакири да центрира от фала вместо Трент Александър-Арнолд.
На записите се вижда как първоначално английският национал се подготвя да изпълни нарушението в 86-ата минута, но Ван Дайк обяснява, че е по-добре с тази задача да се наеме Шакири. Точно левичарят центрира, след което Дивок Ориги се разписа с глава за 3:2. Тази победа остави мърсисайдци в борбата за титлата в Премиър лийг.

“По принцип статичните положения от тази страна на терена биват изпълнявани от Александър-Арнолд. Такива са инструкциите. Не се вижда често лидерите в тима да променят нещата по такъв начин. Рисковано е в такъв момент да кажеш “Не, ти няма да центрираш, а ще го направи друг”, коментира бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил.

Легендата на Ливърпул Греъм Сунес също похвали Ван Дайк. “Изглежда, че той изработи попадението. Нещата се случиха заради това, че той пое отговорността”, убеден е Сунес.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти