Алонсо с победа в 6-те часа на Спа, сняг изненада пилотите (видео)

Алонсо с победа в 6-те часа на Спа, сняг изненада пилотите (видео)

Екипажът на Тойота с номер 8 Фернандо Алонсо, Себастиен Буеми и Казуки Накаджима спечелиха 6-те часа на Спа - предпоследен кръг от супер сезона в Световните серии по издръжливост и се приближиха до шампионската титла. Победителите се справиха с коварните условия на пистата, които включваха обилен дъжд и три кратки снеговалежа, и финишираха с обиколка пред конкурентите си.

Автомобилът на Тойота с номер 7, споделян между Майк Конуей, Хосе Мария Лопес и Камуй Кобаяши, стартира от полпозишън и водеше с 50 сек пред крайните победители до средата на състезанието благодарение на извънреден питстоп за Буеми и завъртане на Алонсо. Повреда в хибридната система на автомобила обаче наложи влизането в гаража и те изостанаха с четири обиколки, като в крайна сметка финишираха шести.

Алонсо, Буеми и Накаджима имат 31 точки преднина в класирането, което означава, че седмо или по-предно място в 24-те часа на Льо Ман през юни ще им е достатъчно за титлата.

На второ място в Белгия финишира екипажът на Ребелиън Рейсинг Томас Лорен, Густаво Менезис и Натанаел Бертон. Подиума допълни екипажът на руския тим СМП Рейсинг - Стофъл Вандоорн, Витали Петров и Михаил Алешин.

Астън Мартин взеха победата при GTE Pro категорията. Въпреки лошите метеорологични условия, всичките 34 екипажа, които стартираха, успяха да финишират.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти