Пътят на Кьолн към Първа Бундеслига е разчистен

Пътят на Кьолн към Първа Бундеслига е разчистен

Само година след изпадането си тимът на Кьолн се завръща в германския елит. По-рано днес третият в класирането на Втора Бундеслига Унион (Берлин) загуби с 1:2 при гостуването си на Дармщат 98, което означава, че няма как в оставащите си два мача да събере повече точки от “козлите”. При равенство в точките първо се гледа головата разлика, а тази на Кьолн е със 17 гола по-добра, което гарантира промоцията, макар тя все още да не е официална.

За влизането в Първа Бундеслига и на теория “козлите” се нуждаят само от точка. Тя може да бъде завоювана още утре, когато отборът гостува на Гройтер Фюрт. Дори обаче съставът да запише само загуби до края, то трудно ще си развали головата разлика до такава степен.

Директна промоция получават първият и вторият в крайното класиране, а третият ще играе бараж срещу 16-ия от елита, който почти сигурно ще е Щутгарт.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти