Моуриньо разкри как е спрял Меси с Интер

Моуриньо разкри как е спрял Меси с Интер
Жозе Моуриньо си припомни славните мигове, когато бе начело на Интер, с който спечели исторически требъл. Срещу Барселона Интер изигра финал преди големи финал с Байерн Мюнхен. Грандът от Милано победи каталунците с 3:1 на "Джузепе Меаца" в първия полуфинален мач, а начинът, по който отборът успя да неутрализира Лионел Меси, може да влезе в учебниците как да се защитаваш.
"Играехме с Жулио Сезар на вратата, а Майкон, Самуел, Лусио и Санети бяха четиримата в защита. По време на мача се позиционирахме по различен начин в зависимост от движението на играчите на Барселона. Анализирахме трудностите и шансовете да ударим противника. Това беше полуфинал, което означаваше, че трябва да играем два мача. Първият беше у дома и знаехме, че вторият като гост на Барселона ще бъде по-труден. По принцип играехме с Мота, Снайнер, Камбиасо, Ето’о, Пандев и Милито. В някои моменти пращахме Пандев в центъра, а Ето’о по-близо до Милито, за да се грижат за средата на терена. Както винаги, Барселона играеше с четирима защитници, а пред тях играеха Бускетс, Шави и Кейта. Иниеста не започна като титуляр. Ибрахимович беше централният нападател, а по крилата действаха Педро и футболист, чието име не помня. А, да, Меси (смее се). От него започнахме да анализираме проблемите и как трябва да се справим с тях. Ибрахимович беше покрит от двамата централни защитници. Меси започна отдясно, но със свободата да играе навсякъде. Дани Алвеш имаше задачата да атакува постоянно и да дава числено предимство в атака за Барса. Тогава Меси влизаше между линиите и Алвеш нахлуваше. Санети следеше Меси, щом тръгне. Така Алвеш можеше спокойно да пробива, а Пандев се грижеше за него", започна Моу.

"Как можеше да се справим с тази ситуация? Решението беше много ясно. Меси не можеше да бъде оставен свободен, когато се движеше между линиите. Футболистите в тези зони трябваше да го следват и непрекъснато да комуникират с левия бек. Най-важното нещо беше да не дадем на Меси да играе лесно. Спомням си, че италианската преса говореше за “кафез”, защото не опазихме Меси персонално, а със Санети, Мота и Камбиасо. Всички бяха отговорни за Меси. Същото важи и за Мота и Снайдер, които също го следваха. Дефанзивният ни стил се осланяше на позиционирането. Трябваше да останем компактни и да не оставяме празни пространства. Барселона движеше топката, без да създава опасности. Втората част от плана беше как да им вкараме, защото знаехме, че трябва да вземем предимство", завърши наставникът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти