Част 2: Моуриньо обясни как Интер е вкарал три гола на Барселона

Част 2: Моуриньо обясни как Интер е вкарал три гола на Барселона
След като разкри как е неутрализирал Лионел Меси с Интер в мача срещу Барселона от полуфиналите на Шампионска лига през сезон 2009/10, Жозе Моуриньо обясни как отборът му е вкарал три гола на каталунците. Грандът от Милано победи Барса с 3:1 на "Джузепе Меаца" в първия полуфинален мач, след което загуби гостуването си на “Камп Ноу” с 0:1, като се класира на финал в турнира срещу Байерн Мюнхен.

"Ключът към успеха на нашата стратегия да победим Барселона беше моментър, в който си връщахме топката и начина, по който си я подавахме. В защита оставахме компактни, като връщахме назад Пандев и Ето’о, за да се справят с пробивите на Даниел Алвеш и Максуел. Ключът беше да атакуваме празните пространства, които бековете на Барселона оставяха, когато тръгваха в атака. Майкон беше феноменален в това да държи на тръни Максуел, който е много силен с топка в крака, но не и когато трябва да се защитава. От другата страна играеше Дани Алвеш, който винаги атакуваше по крилото и дублираше Меси. Нашата цел беше и да поставим под напрежение Пуйол и Пике. В испанския шампионат двамата не бяха свикнали да покриват празните пространства в защита, а ние бяхме много бързи в използването им", започна Моу.

"Беше много важно да се защитаваме с една единствена стена, за да можем да атакуваме с четирима или петима души. Може да ви изглежда абсурдно, че притежанието на топката беше 30% в нашата полза и 70% за противника, но след 3:1 имахме пълен контрол над мача и дори можеше да вкараме четвърти гол. Барселона беше много по-добре тренираният отбор в това да си връща топката на секундата, но имахме ясната идея да контраатакуваме много бързо. Знаех, че Майкон ще бъде много пъти в наказателното поле на противника, както Пандев, Снайдер и Ето’о", завърши португалецът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички