Балъков: Грешки стават, но ние щяхме да победим и 11 срещу 11

Балъков: Грешки стават, но ние щяхме да победим и 11 срещу 11

Треньорът на Етър Красимир Балъков бе много доволен от успеха с 2:0 в първия плейоф срещу Локомотив (Пловдив). Той призна, че съдиите направиха грешка, като не отсъдиха засада преди дузпата за втория гол в мача, когато червен картон получи вратарят Луков. Специалистът обаче е убеден, че отборът му е щял да победи и ако двубоят бе завършил във формат 11 срещу 11 на терена.

“За пръв път побеждаваме в Пловдив, което е показателно. Отборът беше много мотивиран, концентриран и игра така, както искахме. Тази сцена със засадата - грешки, стават, имало е и срещу нас. Разбрах, че е имало грешка на съдията. Страничният съдия не е стоял на линията и не е видял добре положението, което е в полза на атакуващия отбор. Въпреки това смятам, че 90 мин бяхме по-добрият отбор и заслужено победихме. След като публиката започна да реагира, мачът се поразвали, влязаха много емоции. Искаше ми се да сме 11 на 11 през целия мач и смятам, че и така щяхме да победим”, заяви Балъков.

“Ние играем един стил на игра, но все пак се съобразяваме, когато има два мача на елиминации. В такива срещи трябва да си хитър, умен и да не правиш глупости. В края ни приспаха и имаше две ситуации в които да ни вкарат гол и можеше да стане различен реванша. Не знам с какъв състав ще дойдат от Локо за втория мач, но ние ще играем за победа”, допълни наставникът.

Попитан за бъдещето на Етър и за своето бъдеще в клуба, Бала заяви, че ще има повече новини след 15 май.


“На този въпрос мога да ви отговоря на 15 май. Ще имаме разговор с общината и с ръководителите и се надявам до тогава да има резултат и да мога да отговоря. Често съм говорил по тази тема, но все още няма това, което ние искаме. Моето бъдеще е без значение. Един клуб не зависи от един човек. Надявам се че с връщането ми Етър направи крачка напред. В спортно-техническо отношение направихме такава крачка, но сега трябва да направим нещо и за базата. Ние сме еднственият клуб без база”, каза Краси.

Накрая бе запитан и за ситуацията в националния отбор и дали има вариант той да поеме “Лъвовете”.

“Трудно мога да отговоря, това трябва да каже БФС в лицето на Изпълкома. Те взимат решенията. Всеки треньор е различен, следващият ще е различен от този, който бе досега. Аз съм работил с Хубчев в Черноморец и с Петър се познаваме много добре. Нека дойде този момент и да бъда поканен за треньор и тогава ще ви отговоря, няма какво повече да кажа по тази тема. Сега съм концентриран само върху втория мач с Локомотив”, завърши Балъков.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти