Всички 33 екипажа са допуснати до старта на рали България

Всички 33 екипажа са допуснати до старта на рали България

Всички 33 екипажа, които вчера преминаха през административната проверка, днес успешно преодоляха и втората контрола преди старта на 50-ото издание на рали България. Така тази вечер през арката на церемониалния старт пред Катедралния храм "Свето успение Богородично" няма да има нито един отсъстващ екипаж, който е заявен за участие в ралито.

Днес завършиха опознавателните километри по трасетата на шестнадесетте скоростни етапа (обща дължина от 154.96 км), първата от които - Бялата вода, стартира утре сутринта в 8:38 часа сутринта. От двата дни именно съботният е най-дългия и тежък в уикенда: 11 специални етапа (105.68 км) и преход от Варна до Шумен и обратно в рамките на 12 часа (общата дистанция, която ще се пробяга в събота е 454.90 км), преди колоната да финишира на плаца на Техническия университет в Града в 20:57 часа.

В първия ден маршрутът на 50-ото рали България се насочва директно към Шумен, където са класическите етапи от предишни години и по този начин организаторът иска да демонстрира, че състезанието прави завръщането към своите исторически корени от 90-те години. По онова време бившето Златни пясъци имаше завръзка тъкмо на трасетата край Шумен (по-късно и в сливенския Балкан).

За церемонията по откриването на юбилейното издание, а и за двата дни на надпреварата, специално пристигнаха първият победител в ралито - Илия Чубриков, трикратният победител Енрико Бертоне (1995, 1996, 1999 год.), както и още две от легендарните имена в автомобилния спорт у нас - Георги Петров и Славчо Христов, които ще бъдат на трибуната за официален старт на най-старото автомобилно състезание у нас.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти