Бока Хуниорс и Ривър Плейт могат да играят 1/8-финал в Либертадорес

Бока Хуниорс и Ривър Плейт могат да играят 1/8-финал в Либертадорес

Станаха ясни всичките 16 осминафиналисти за Копа Либертадорес през 2019 година. Най-много представители има от Бразилия, след като цели шест тима продължават битката за короната на Южна Америка. Четири от тях са поставени - Палмейрас, Крузейро, Интернасионал и Фламенго. Първите три от изброените състави имат най-добри показатели след изиграването на групите в турнира. Парагвай има трима представители сред поставените осем - Серо Портеньо, Либертад и Олимпиа Асунсион, които също спечелиха своите групи.

Последният поставен е Бока Хуниорс, който спечели своята група с гол на Карлос Тевес в 95-ата минута срещу Атлетико Паранаенсе (2:1), а бразилците останаха втори. Другият бразилски тим, който е сред не поставените е Гремио. Шампионът на Южна Америка от 2017 година е още в компанията на двата състава от Еквадор - Емелек и Лига де Кито, уругвайският Насионал и трите аржентински тима - Сан Лоренцо, Годой Крус и Ривър Плейт.

Грандът от Буенос Айрес, който е носител на трофея, единствен от завършилите на второ място в своите групи отбори няма поражение през този сезон в турнира. "Милионерите" имат две победи и четири равенства. Интересното е, че само още един от останалите 16 отбора в надпреварата няма поражение. Става въпрос за Интернасионал, който беше в една група с Ривър, като двете срещи завършиха наравно 2-2.

Жребият ще бъде теглен на 13 май, като може да има повторение на миналогодишния финал между Ривър Плейт и Бока Хуниорс още в следващата фаза.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти