Арсенал поиска гаранции за сигурността на Мхитарян

Арсенал поиска гаранции за сигурността на Мхитарян

В Арсенал имат сериозни опасения, че може да има проблеми за Хенрих Мхитарян при евентуално негово пътуване с тима до Баку за финала в Лига Европа срещу Челси на 29 май. Футболистът е от Армения, която е в обтегнати отношения с Азербайджан.


От мерки за сигурност по-рано през сезона Мики не беше част от групата на лондончани за визитата им на ФК Карабах в Баку, а преди като играч на Борусия (Дортмунд) на него му беше спестено пътуването до страната за сблъсък с ФК Габала. Сега обаче “топчиите” не са склонни да се откажат от него.

В тази връзка Арсенал напомня, че от УЕФА все още не са предоставили гаранции за безопасността на капитана на арменския национален отбор.

“Сигурността и безопасността на всички наши футболисти са от първостепенно значение. Очакваме да получим гаранции, че за Мхитарян ще бъде безопасно да пътува до Баку, от каквото се нуждаем, за да може той да бъде в групата. Изключително сме загрижени, че мястото на провеждането на финала може да доведе до това, че Мики да не може да вземе участие в него”, заяви говорителят на клуба пред Sky.

През 2016-а година Армения и Азербайджан водиха война за Нагорни Карабах, но териториалният спор остана нерешен.

 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти