Мечтата на Милан още е жива след успех на "Артемио Франки"

Милан още може да вярва в класиране в Шампионска лига. Футболистите на наставника Дженаро Гатузо си тръгнаха с трите точки от гостуването на Фиорентина, побеждавайки с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата реализира Хакан Чалханоолу (35).


Грандът от Милано се бори със зъби и нокти за място в Топ 4 и няма право на грешка до края на сезона, като трябва да се надява на издънка от страна на Интер и Аталанта. Отборът на Дженаро Гатузо се намира на пета позиция, като скъси изоставането си на четвъртия Интер само на точка.
Все пак “нерадзурите” ще могат да си върнат третата позиция в понеделник, когато тимът гостува на Киево. Поражението бе пето поредно за отбора на Фиорентина под ръководството на Винченцо Монтела.
“Виолетовите” излязоха във формация 4-3-3 с Федерико Киеза, Луис Муриел и Кевин Миралас в предни позиции. Дженаро Гатузо пък заложил на същата система, като гласува доверие в атака на Сусо, Кшищоф Пьонтек и Фабио Борини. “Виолетовите” спечелиха гостуването си на Милан в началото на сезона, като за последно през сезон 2000/01 Фиорентина бе постигнал успех и в двата си мача срещу “росонерите”.
Капитанът на Милан Алесио Романьоли изигра своя мач номер 150 с екипа на Милан. Бранителят подсили "росонерите" през 2015 година с трансфер от Рома, като преди трансфера си на "Джузепе Меаца" игра един сезон за Сампдория.
В 5-ата минута Луис Муриел проби по левия фланг, навлезе в наказателното поле и отправи коварен удар по земя към обратния ъгъл, който Джанлуиджи Донарума успя да избие в ъглов удар с добър плонж. В 21-ата минута Сусо направи сериозен пропуск, стреляйки право в Албан Лафонт от чиста позиция.
Три минути по-късно Хакан Чалханоолу комбинира добре със Сусо пред наказателното поле, след което турският национал шутира по земя към далечния ъгъл, а Лафонт успя със сетни сили да парира в ъглов удар. В 27-ата минута Сусо направи един от марковите си пробиви по десния фланг, след който последва изстрел, който не затрудни по никакъв начин вратаря на Фиорентина.
В 35-ата минута логиката възтържествува и Милан отбеляза гол след куп добри възможности. Сусо центрира от десния фланг, а в наказателното поле Чалханоолу засече с глава и зарадва своите съотборници.

В 52-ата минута опасен удар на Федерико Киеза прелетя над напречната греда. Три минути по-късно "Ла Виола" разгърна страхотна атака, която Кевин Миралас завърши с удар. Белгийският национал се справи с Рикардо Родригес и стреля право в долния ляв ъгъл, като само добрата намеса на Донарума предотврати сигурен гол. В 64-ата минута Франк Кесие можеше да си вкара ефектен автогол, но Донарума отново внимаваше.

В 76-ата минута Федерико Киеза проби остро, надигра Матео Мусакио един на един и стреля силно, а Джиджи Донарума успя да спаси. В 79-ата минута Фабио Борини се възползва от грешка на Марко Бенаси в средата на терена. Италианецът спечели няколко метра и пусна подаване към Патрик Кутроне, а младокът стреля на сантиметри покрай страничния стълб.
ФИОРЕНТИНА - МИЛАН 0:1
0:1 Чалханоолу (35)
 


ФИОРЕНТИНА:

Лафонт, Бираги, Уго, Миленкович, Лаурини, Бенаси, Едимилсон, Дабо, Миралас, Муриел, Киеза

МИЛАН:

Донарума, Абате, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кесие, Бакайоко, Чалханоолу, Сусо, Пьонтек, Борини;

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти