Атлетико се сбогува с капитана си, а Севиля - с шансовете си за ШЛ (видео)

Атлетико се сбогува с капитана си, а Севиля - с шансовете си за ШЛ (видео)

В среща от 37-ия кръг на Ла Лига Атлетико Мадрид и Севиля завършиха 1:1. Това беше последен двубой на "Wanda Metropolitano" за капитана на "дюшекчиите" Диего Годин, който от новия сезон ще облече екипа на Интер. Привържениците не спряха да скандират името на уругвайския бранител, който си тръгва като клубна легенда. Много от тях се бяха сдобили със специални шалове с името на Годин, а преди първия съдийски сигнал той си направи обща снимка със съотборниците си и техните деца. 

Коке откри резултата за домакините в 30-ата минута след щастлив рикошет. Домакините изпуснаха още няколко положения, а Пабло Сарабия изравни в средата на втората част с красиво попадение. Равенството гарантира второто място на Атлетико в крайното класиране, но не върши работа на Севиля. Андалусийци са шести и на практика се простиха с надеждите си да финишират в топ 4 и да играят в Шампионската лига. Те изостават с две точки от Валенсия и Хетафе преди последния кръг и се нуждаят от истинско чудо, за да ги изпреварят.

До Годин в центъра на защитата на Атлети действаше младокът Франсиско Монтеро, а крайни бранители пред Ян Облак бяха Хуанфран и Филипе Луиш, които също е много вероятно да напуснат тима след края на сезона. В предни позиции си партнираха Антоан Гризман и Алваро Мората, а в средата на терена Симеоне заложи на Коке, Родри, Томас и Саул Нигес.

Висам Бен Йедер и Мунир Ел Хадади започнаха в атака за Севиля, подкрепяни по фланговете от Франко Васкес и Пабло Сарабия. В сърцето на халфовата линия Хоакин Капарос пусна Роке Меса и Максим Гоналон. Нямаше го контузения Евер Банега. 

Мачът започна с мощен натиск на Атлетико, а малко не достигна на Годин да се разпише още в 1-ата минута след центриране от корнер на Коке. Севилци, които загубиха 7 от последните си 9 гостувания, се стремяха да пренесат действията далеч от наказателното си поле, но много бързо губеха топката.

В 14-ата минута Гризман получи възможност да стреля от фаул, но прати топката в стената. В ответната атака Пабло Сарабия потърси изненадата с далечен удар, който не попадна в очертанията на вратата. Малко по-късно Мората стреля опасно, но Томаш Вацлик спаси.

В 29-ата минута Мората прати топката във вратата, но страничният рефер вдигна флага за засада и такава действително имаше. Късметът обаче се усмихна на "червено-белите" минута след това. Коке пое топката от центъра и необезпокояван стигна до наказателното поле. Испанският национал отправи доста слаб удар, но топката рикошира в Симон Кяер и стана неспасяема за Вацлик - 1:0. 

Чешкият страж бе доста зает и до почивката трябваше да прави няколко важни спасявания. В 42-ата минута защитник на тима от Андалусия изби топката пред самата голлиния след центриране на Хуанфран, а в добавеното време Саул опита да прехвърли Вацлик от над 40 метра, но той внимаваше. 

Атлетико беше по-добрият отбор и в началото на второто полувреме, а Томас пропусна да покачи на 2:0. След това Севиля се активизира и опита да се задържи по-продължително в половината на Атлетико, но положения пред Облак липсваха.

В 62-ата минута влезлият като резерва Анхел Корея изскочи сам срещу Вацлик, финтира го и плъзна топката във вратата, но след намесата на ВАР и този гол беше отменен. Противно на логиката, Севиля съумя да изравни при едно от много малкото си положения в мача. В 70-ата минута Франко Васкес центрира, топката прескочи Филипе Луиш и Сарабия технично я насочи в далечния ъгъл - 1:1.

След още 4 минути севилци организираха перфектна контра, при която Сарабия се озова очи в очи с Облак, но шутира над вратата. те бяха тимът който повече търсеше победата в залкючителната част от двубоя, но Атлетико нямаше намерение да прави подаръци на съперника си.

В последния кръг Севиля ще приеме Атлетик Билбао и освен че трябва задължително да победи, ще разчита в същото време Валенсия да загуби от Валядолид, а Хетафе да се провали у дома срещу Виляреал. Атлетико ще приключи сезона с гостуване на Леванте, който тази вечер победи Жирона и се спаси от изпадане.

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти