Серина Уилямс отново се отказа поради контузия в Рим

Серина Уилямс отново се отказа поради контузия в Рим

Носителката на 23 титли от “Големия шлем” Серина Уилямс за трети път в кариерата си трябваше да се откаже от участие в тенис турнира от сериите Premeir 5. Великата американка започна кампанията си на клей с двусетова победа над Ребека Петерсон, но се отказа поради контузия преди дългоочаквания сблъсък с по-голямата си сестра Винъс.

"Трябваше да се оттегля от турнира в Рим заради болката в лявото коляно. Ще ми липсват феновете и мачовете на един от любимите ми турнири. Ще се съсредоточа върху рехабилитацията, очаквам с нетърпение да ви срещна на Откритото първенство на Франция и на турнира в Рим следващата година", заяви Серина Уилямс.

Причината е възнобновени болки в лявото коляно, което не за първи път й създава проблеми в дългата кариера. В Рим бе едва четвъртия турнир за Уилямс през настоящата година, като тя досега е завършила само един-единствен.

Уилямс загуби от Каролина Плишкова на четвъртфиналите на Australian Open, но пък именно в този двубой тя стъпи накриво и нарани глезена си, което определено повлия на представянето й - тя водеше с 5:1 в третия сет и имаше четири мачбола, преди да отстъпи с 5:7.

Серина е четирикратна шампионка в Рим - 2002, 2013, 2014 и 2016 - а през 2012-а и 2015-а също се отказваше преди мачовете си поради травми. Последната й загуба във Вечния град е от 2010 година от Йелена Янкович.

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти