Попето и Ростов се провалиха в мача на истината

Попето и Ростов се провалиха в мача на истината

Огромно разочарование за Ивелин Попов и неговия Ростов. Тимът на българския национал отпадна на полуфиналите в турнира за Купата на Русия след загуба с 0:2 от Локомотив (Москва) в реванша. Попето направи непростим пропуск от около два метра в последните минути, а попаденията за Локо вкараха Рифат Жемалетдинов (45') и Фьодор Смолов (62'). 

Ростов се надяваше за втори път след 2017 година да стигне до финала, но срещу себе си имаше съперник, който по-добре се възползва от положенията си и ще спори за ценния трофей с Урал на Николай Димитров. 
Локомотив прави силен втори полусезон и се бори за квота за Шампионската лига, но за Ростов турнирът за националната купа беше единственият шанс да се класира за Лига Европа. Първата полуфинална среща завърши 2:2, като Ивелин Попов вкара едно от попаденията за Ростов.

Домакините бяха в серия от пет мача без победа, включително поражение от Локо в първенството на собствен терен. Големият отсъстващ в състава на Валерий Карпин беше Роман Ерьоменко. Попов си партнираше в средата на терена с Алексей Ионов, а в нападение стартираха Матиас Норман и Бактийор Зайнутдинов. На пейката изненадващо останаха Миха Мевля и Бьорн Сигурдарсон. 
Наставникът на "железничарите" Юрий Сьомин подходи агресивно и пусна трима нападатели в лицето на Фьодор Смолов, Едер и Антон Миранчук, който действаше от втора позиция. Мануел Фернандеш отново беше сред резервите, а Алексей Миранчук и Владислав Игнатиев играеха по двата фланга.

Не бе изминала и минута, когато топката се озова във вратата на Локомотив. Ионов шутира по диагонала и простреля Гилерме, но радостта на домакините бе кратка. Дори без помощта на ВАР, реферът Сергей Лапочкин отмени попадението заради засада.
Температурата в Ростов на Дон бе около 30 градуса, а на терена също ставаше все по-горещо. В 5-ата минута Едер шутира силно, Сергей Песяков изби, а Александър Гацкан изпревари Смолов, който бе готов за добавка. Не след дълго Ионов пробва да прехвърли Гилерме почти от центъра, но не успя. 

В средата на полувремето пред Бенедикт Хьоведес се откри хубав шанс след статично положение, но бившият германски национал стреля в аут. После за кратко домакините взеха инициативата и пред Гилерме имаше няколко напрегнати ситуации, но без да се стигне до точен удар.

Локо чакаше своя момент и той дойде в добавеното време на първата част. Тогава Жемалетдинов изстреля истинска "бомба" извън наказателното поле и прати топката точно под гредата. 

Ростов опита натиск в началото на втората част, а в 62-ата минута Карпин усили атаката с включването на Елдор Шомуродов. Секунди по-късно Локомотов вкара втори гол. Смолов изскочи сам срещу Песяков след комбинация с Антон Миранчук и не сбърка. 

Ростов нямаше отговор при този резултат. Само веднъж Гилерме трябваше да се намесва решително и той го стори. В 89-ата минута Чернов центрира перфектно на близката греда, където пръв до топката стигна Ивелин Попов, но от чиста позиция стреля неточно. 

Финалът между Локомотив и Урал ще се играе на 22 май в Самара.

Купа на Русия, полуфинали:

РОСТОВ - ЛОКОМОТИВ (МОСКВА) 0:2 (0:1)
0:1

Жемалетдинов (45)

0:2

Смолов (62)

МИНУТА ПО МИНУТА

* Локомотив се класира за финала с общ резултат 4:2

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти