Левски преговаря със специалист, уволнен от "Герена" след плачевни резултати

Левски преговаря със специалист, уволнен от "Герена" след плачевни резултати

Левски преговаря с бившия си старши треньор Ратко Достанич да поеме ръководния пост в ДЮШ на клуба, твърди БТА. 59-годишният специалист работи в пет различни клуба в Гърция от лятото на 2015 година насам, като за последно води третодивизионния Ники Волос.

Достанич познава добре обстановката на "Герена". Той е бил асистент в щаба на Славолюб Муслин от март 2002 до април 2003 година, а през есента на 2009 година за кратко беше и наставник на "сините". Именно той донесе последния трофей във витрината на Левски - Суперкупата на България през 2009 година. Сърбинът записа цели осем загуби в 15 мача като треньор на столичани, както и едва четири победи. Последните му осем мача начело на 26-кратните шампиони бяха шест загуби и две равенства.
След втория си престой в Левски, през декември 2009 година Достанич е назначен за директор на ДЮШ на Цървена звезда. Три месеца по-късно сърбинът за втори път в кариерата си поема функциите на старши треньор на представителния тим на белградчани, но след по-малко от половин година на поста подава оставка.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти