Надал се постара да улесни програмата си за деня в Рим

Надал се постара да улесни програмата си за деня в Рим

Осемкратният шампион Рафаел Надал се постара да си улесни натоварената програма в четвъртък на тенис турнир от сериите “Мастърс” в Рим. Както е известно, поради силния дъжд вчера организаторите решиха да сътворят лудост в графика за днешния ден и да принудят фаворитите да играят по два мача на кортовете във Вечния град.

Надал все пак свърши бързо работата си в първия от двата насрочени двубоя - той разнищи Жереми Шарди с 6:0, 6:1 за 68 минути игра, въползвайки се от слабата продукция на съперника си.

Рафа ще има само няколко часа почивка, преди към 21 часа наше време да излезе отново за двубой срещу Николоз Басилашвили. Матадора сервираше отлично срещу Шарди, който пък се “постара” да не му оказва сериозна съпротива и допусна пет пробива.

В кариерата си Шарди продължава да няма спечелен сет в трите си двубоя срещу Краля на клея, който пък още няма титла този сезон не само на клей, а и като цяло през 2019-а. Надал обаче е в серия от три поредни полуфинала на червени кортове и ще се стреми към рекорден девети триумф в Рим.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти