Шампионските празненства на Цецо Соколов и компания (видео + снимки)

Шампионските празненства на Цецо Соколов и компания (видео + снимки)

Празненства до зори, шампанско, много радостни възгласи и фойерверки - така българският диагонал Цветан Соколов и съотборниците му от Лубе (Чивитанова) отпразнуваха шампионската титла на Италия по волейбол.

За българинът, който имаше основна роля в цялата серия, завършила с 3-2 победи срещу Сър Сейфти Конад (Перуджа), това е трети спечелен трофей в най-силното волейболно първенство в Европа. Соколов стана шампион за втори път с екипа на Чивитанова, а през 2011 г. триумфира с Тренто.

Целият тим се радва на пети красив трофей в историята си, като успя да неутрализира миналогодишните първенци.

Празненствата за възпитаниците на Фердинандо Де Джорджи започнаха след последната точка на петия гейм на петия мач в серията. Тогава волейболистите се затичаха към публиката, а след официалното награждаване им показаха и трофея.В автобуса атмосферата също беше приповдигната. Своеобразен “репортер” от мястото на събитието беше Соколов, който качи клипа в профила в социалните си мрежи.След това празненствата се пренесоха в местен ресторант.

View this post on Instagram

Campioni d'Italia!!!

A post shared by Fabio Possanzini (@fabiopossanzini) on May 16, 2019 at 4:42am PDT

Капитанът Драган Станкович пръв отвори една от многото бутилки с шампанско и вдигна наздравица за волейболистите и щаба, които през целия сезон се представиха на ниво."

btvnovinite.bg
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти