Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Айнтрахт откупи един от най-силните си футболисти

Айнтрахт откупи един от най-силните си футболисти

Полуфиналистът в Лига Европа Айнтрахт (Франкфурт) откупи един от най-силните си футболисти през сезона досега. Сръбският национал Филип Костич официално е футболист на “орлите”, след като клубното ръководство се възползва от клаузата в сделката с Хамбургер ШФ, откъдето той бе преотстъпен за една година. От “Комерцбанк Арена” съобщиха, че Костич е подписал договор до лятото на 2023 година.


26-годишният играч пасна перфектно в схемата на Адолф Хютер, който го използва по целия ляв фланг. След силните си игри Костич така или иначе нямаше желание да се връща в Хамбург, защото Шпортферайн ще прекара още година във Втора Бундеслига, а Айнтрахт моментално активира опцията. Немските медии твърдят, че той ще струва на Франкфурт малко над 6 милиона евро.

В общо 45 мача в Бундеслига и Лига Европа Костич има общо 10 гола и 12 асистенции за франкфуртския тим.

Сърбинът започва кариерата си в Раднички (Крагуевац), откъдето преминава в Гронинген, а през 2014 година акостира в Бундеслигата, подсилвайки Щутгарт. При “швабите” той прекара две години, след което бе закупен от Хамбургер, а през миналото лято стана част от Айнтрахт.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти