Гледай на живо

Пресконференция на Николай Костов преди мача със Славия

Надал имаше проблеми само в първия сет срещу Вердаско

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” и осемкратен шампион в Рим Рафаел Надал се класира на полуфиналите в тенис турнира от сериите “Мастърс” във Вечния град след победа 6:4, 6:0 над сънародника си Фернандо Вердаско.

Само в първия сет на испанската битка имаше истинско съревнование, когато Вердаско играеше на много високо ниво и тормозеше опонента си не само с марковия си форхенд, но и от бекхенд страната. Матадора от своя страна имаше нужда от известно време за намиране на правилната тактика, като се движеше доста нервно и още в самото начало изостана с пробив.
Както често се случва този сезон, Надал имаше проблеми, когато не бе агресивен от основната линия, а чак когато започна да доминира и да поема повече отговорност да води разиграванията, увенча усилията си с успех. Вердаско пък направи детинска грешка край мрежата, с която допусна връщане на пробива и оттам не можа да поддържа достатъчно добро ниво, за да опонира на Рафа. Стигна се до момент, в който зрителите се чудеха дали във втория сет няма да видят отново “геврек” за съперник на Надал, като именно това стана факт, след като той отказваше да се успокои, преди да си е свършил работата напълно.
Надал допусна да загуби само два гейма във вчерашните си два двубоя срещу Николоз Басилашвили и Жереми Шарди, а сега мина и през Вердаско. Опонентът му на полуфинал ще бъде добре познат - Стефанос Циципас, който го елиминира в тази фаза на “Мастърс”-а в Мадрид. Циципас се класира без игра, след като Роджър Федерер се отказа от двубоя им поради контузия в десния крак.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти