Байер (Леверкузен) се завръща в Шампионска лига след разгром

Байер (Леверкузен) се завръща в Шампионска лига след разгром
Байер (Леверкузен) изпълни своята част от план “Шампионска лига” и спечели визитата си на борещия се за абсолютно нищо Херта с 5:1, а резултатите на конкурентите позволиха щастлива развръзка за “аспирините”. Борусия (Мьонхенгладбах) отстъпи на Борусия (Дортмунд) с 0:2, а Айнтрахт (Франкфурт) бе сразен с 1:5 от шампиона Байерн, като от претендент за топ 4 бе напът да изпадне от местата, даващи право на европейско участие. Аржентинецът Лукас Аларио стана герой за Байер с хеттрик.



Леверкузен завършва годината по мечтания начин на 4-о място и ще бъде представител на Бундеслигата в Шампионска лига през следващия сезон, заедно с Байерн, Дортмунд и РБ Лайпциг. В Лига Европа ще участват Борусия (Мьонхенгладбах), Волфсбург и Айнтрахт, като последният ще почне от квалификациите. Хофенхайм се нуждаеше от победа на гости на Майнц, за да се добере до седмото място, но загуби с 2:3 след късет обрат и така все пак Айнтрахт ще играе в евротурнирите.



Миналият сезон Леверкузен трябваше да се задоволи с петата позиция и участие в Лига Европа, като битката бе дори още по-драматична, защото третият Хофенхайм и четвъртият Дортмунд имаха същия актив като “аспирините” - 55. След двегодишно отсъствие от най-престижния клубен турнир Байер отново ще играе в Шампионска лига.

Един от най-перспективните футболисти на Стария континент в момента Кай Хаверц откри резултата в полза на “аспирините”, както го правеше в предишните пет случая, когато се разписваше. Той бе изведен сам срещу вратаря с чудесен дълъг пас от Джонатан Та и прониза отблизо резервния страж на Херта Томас Крафт в 28-ата минута.

По това време играта бе равностойна и за това не бе особено изненадващо, че сравнително бързо домакините успяха да изравнят след неразбирателство в защитата на Леверкузен и серия пасове на близко разстояние. Дуда свали топката с глава на голлинията за Валентино Лазаро и той нямаше проблем да се разпише в 34-ата.

Само четири минути по-късно обаче Леверкузен повиши отново оборотите и пак преодоля защитата на съперника с дълъг извеждащ пас, този път дело на Уендел. Аларио успя да изпревари вратаря за топката и с плонж я плъзна покрай тялото му, за да направи резултата 1:2.

Очевидно знаещи за проблемите на конкурентите си, футболистите на Леверкузен продължиха да доминират и се постараха да успокоят феновете си с още два гола след почивката. В 54-ата минута Юлиан Брандт вкара много красив гол с шут в горния ъгъл от дъгата на наказателното поле, а Аларио се разписа отново в близост до голлинията след подаване на Кевин Фоланд в 72-рата, за да направи победата разгромна и да започнат празненствата за класиране в зона “Шампионска лига”.

До края остана време за още един гол - Аларио маркира хеттрика си след асистенция на Ларс Бендер и удар с шпагат в далечния на вратаря ъгъл.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти