Робен, Рибери и Рафиня се сбогуваха с "Алианц Арена"

Робен, Рибери и Рафиня се сбогуваха с "Алианц Арена"
“Алианц Арена” се сбогува с Ариен Робен, Франк Рибери и Рафиня, които след края на сезона напускат Байерн (Мюнхен). Първите двама се превърнаха в ключови за клуба футболисти през последното десетилетие, докато бразилецът имаше периферна роля. И все пак тримата записаха общо 30 сезона с екипа на баварците.

Преди началото на днешния мач срещу Айнтрахт (Франкфурт) триото чужденци получи благодарствени плакети от ръководството и заслужи аплодисментите на препълнения стадион. Само Франк Рибери не успя да сдържи емоциите си и се разплака.

36-годишният французин си тръгва след 12 сезона в Байерн. Робен е на 35 годин и записа 10 шампионата с червената фланелка, а Рафиня оставя зад гърба си 8 години в Мюнхен. Бразилецът се завръща в родината си и ще играе за местен клуб, докато дестинациите на другите двама все още не са известни.
На Байерн му остава още един мач - срещу РБ (Лайпциг) на финала за Купата на Германия в Берлин на 25 май.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички