Попето повали шампиона Зенит (видео)

Попето повали шампиона Зенит (видео)

Капитанът на националния отбор на България Ивелин Попов се превърна в герой за Ростов срещу шампиона Зенит. Той отбеляза единственото попадение за успеха с 1:0 в мача от предпоследния 29-и кръг на руската Висша лига. Попов, който записа пълни 90 минути срещу тима от Санкт Петербург, беше точен от дузпа в 67-ата минута. Най-добрият играч на България за 2016, 2017 и 2018 година изпълни майсторски 11-метровия наказателен удар, като прати топката в горния десен ъгъл на вратаря Кержаков. Попадението е негово първо за новия му клуб в шампионата от 11 мача, след като имаше две попадение в турнира за Купата на Русия, в който се размина на крачка от финала.

Интересното е, че попадението е негово 30-то в елита на Русия. Шампионът Зенит пък е сред любимите му жертви, като това беше негов четвърти гол срещу тима му Семак.
След мача Попов беше обявен за играч на мача, като получи наградата си още на терена, където синът му Ивелин също се появи, за да го поздрави.

С победата Ростов се изкачи на 7-о място в класирането с 41 точки, докато новият шампион на Русия има актив от 61 точки. Поражението е първо за Зенит през 2019 година в първенството, който нямаше загуба от декември 2018 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички