Анализ показа кой най-много се доближава до Меси

Анализ показа кой най-много се доближава до Меси

Използваната от футболните клубове компания за анализи Driblab направи специално проучване за това кой играч в момента най-много се доближава като качества до Лионел Меси. Фирмата помага на отборите при селекцията, като представя детайлни факти за определени състезатели. От Driblab са изследвали качествата на 71 600 футболисти от 2300 отбора и какво те са показали в 73 000 мача. Въз основа на това най-близо до гения на Барселона е Еден Азар от Челси. Белгиецът е показал 92,7% сходство с Лео. Веднага след него се нареждат Килиан Мбапе (91,3%) и Серхио Агуеро (91,1%).

При анализа под внимание са взети 12 неща като брой вкарани голове/изстрели, очакван брой голове/мач, отправени изстрели, изстрели в очертанията на вратата, докосвания в наказателното поле на съперника, очаквани асистенции, дрибъл, ключови подавания, загубени топки, пресиране и др.

Според анализира Еден Азар превъзхожда Меси само по това, че пресира по-добре, загубил е по-малко топки и е направил повече успешни дрибъла. Във всичко друго Ла Пулга е по-добър.


От младите футболисти най-близък профил с този на южноамериканеца имат Стевен Бергвейн (ПСВ), синът на Георге Хаджи - Янис Хаджи (Виторул Констанца), съотборниците на Меси в Барса Усман Дембеле и Малком и Усасама Идриси от АЗ Алкмаар.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти