Хюи Фюри: Щях с лекота да бия Кубрат Пулев, ако не беше аркадата

Хюи Фюри: Щях с лекота да бия Кубрат Пулев, ако не беше аркадата

Хюи Фюри още не е преживял загубата от Кубрат Пулев, дошла на страхотната галавечер в София през октомври миналата година.

За Кобрата това бе един от трудните мачове в професионалната му кариера, но след 12 рунда съдиите бяха категорични в неговата победа. Ключова за нея бе аркадата, която Пулев отвори на съперника още във втория рунд и след която доминираше в двубоя.

67 Кубрат Пулев - Хюи Фюри

 

А според самият Фюри, ако не е била аркадата, е щял да победи "с лекота" българина.

"До момента съм имал някои от най-добрите преживявания, но и някои от най-лошите късмети", сподели роденият в Стокпорт боксьор, който в събота ще се изправи срещу непобедения канадец Крис Норад в първия си двубой от този с Пулев насам.

67 Кубрат Пулев - Хюи Фюри

 

"Да се бия с националния герой Пулев в България, извън комфортната ми зона, ми осигури опит, който не мога да си купя. Но от Световното младежко първенство в Армения, винаги съм бил способен да се изключа от всякаква връждебност."

"След като рана от спаринг се отвори в рунд две, не можех да запазя пълната си концентрация върху боя, не можех да покажа на какво съм способен", смята Фюри.

"Докторите ни казаха преди това, че раната ще се задържи след зашиването, така че поехме риска, но се отвори веднага. След това игровият план се промени тотално. Не можех да виждам."

67 Кубрат Пулев - Хюи Фюри

 

"Първоначално докторът на ринга каза 'Само още един рунд'. В паниката започнах да атакувам като маниак. Това ме измори. Просто нямах реален шанс. Все още съм уверен, че без раната щях да победя Кубрат с лекота."

Иначе Фюри е уверен в победата над Норад, която според него ще го върне сред най-добрите. Той смята и че е в много по-добра форма заради привличането в екипа му на кондиционния гуру Кери Кайс.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти