Сари: Искам да си тръгна незабавно, ако 90 минути трябва да решат бъдещето ми

Сари: Искам да си тръгна незабавно, ако 90 минути трябва да решат бъдещето ми

Мениджърът на Челси Маурицио Сари заяви, че се чувства щастлив в Премиър лийг, но иска след финала за Лига Европа да разбера дали в клуба са доволни от неговата работа през сезона. Италианецът обаче отсече, че е готов да си тръгне веднага, ако разбере, че бъдещето му ще бъде предопределено от изхода на двубоя с Арсенал след седмица.

В последните дни медиите на Апенините свързват името на Сари  и с Ювентус, и с Рома.

"Моето бъдеще е сряда. В момента мога да говоря само за финала. Имам договор за още две години тук. Нямам контракт с други отбори. Искам да говорим с клуба след финала. Искам да разбера дали са доволни от мен, или не. Щастлив съм тук, харесвам Премиър лийг. В момента това е най-значимото първенство в света, а Челси е един от важните клубове в лигата, но трябва да обсъдим ситуацията с клуба. Мисля, че това е нормално - след края на сезона да има такъв разговор", заяви италианецът.

Сари направи и много интересен коментар на твърдението, че изходът от финала в Лига Европа може да се окаже решаващ за неговото бъдеще: "Ако е така наистина, искам да си тръгна незабавно. След 10 месеца работа не може всичко да се реши от 90 минути. Това не е правилно. Или сте доволни от работата ми, или не. Сезонът беше добър. Разбира се, ако спечелим Лига Европа, ще бъде чудесен".

Запитан за критиките, които получаваше в хода на сезона заради стила на игра, който налага, италианецът отговори: "В последните два сезона Манчестър Сити спечели почти всичко. Начинът, по който играят те, не е точно като този, който налагам аз, но е подобен. Мога да наложа своя футбол в Англия. "

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти