Кралев: Изключително съм разочарован от скандала със сестри Стоеви

Кралев: Изключително съм разочарован от скандала със сестри Стоеви

Изключително съм разочарован от скандала с бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви, каза в Кюстендил министърът на спорта Красен Кралев.

"Бадминтонът е един от спортовете, които се развиват най-бързо в България през последните години. Това е един от спортовете, за които сме полагали огромни грижи не само финансови, но и изключително голям ресурс от министерството беше ангажиран, за да може бадминтонът да бъде част от дисциплините, които се изучават в училище", допълни Кралев. Той посочи, че скандалът между сестри Стоеви и ръководството на федерацията му е дошъл "изненадващо" .

Министър Кралев допълни, че веднага е назначил проверка, за да се установи каква е истината. "Знаем, че имаме предложение Стоеви да се състезават за Франция, нещо, което няма как да го приемем, но трябва да бъдем изключително внимателни към техните твърдения и да проверим дали тези средства са отивали към тях. Българската общественост трябва да знае каква е истината преди да даваме оценки", каза министърът.

Той уточни, че срокът за приключване на проверката е един месец, но тя реално ще завърши по-бързо. Познавам Биляна Дудова много добре - и кариерата й, и нея самата. Тя има нужда да се събере психически, да се възстанови и да продължи напред, каза още министърът за трикратната европейска шампионка по борба.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти