Моуриньо: За Клоп ще е много тежко, ако загуби трети финал на ШЛ

Моуриньо: За Клоп ще е много тежко, ако загуби трети финал на ШЛ

Бившият мениджър на Челси и Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира предстоящия изцяло английски финал на Шампионската лига между Ливърпул и Тотнъм. Той акцентира върху колегата си Юрген Клоп, който има два загубени финала в турнира - с Борусия (Дортмунд) от Байерн (Мюнхен) през 2013 г. и с мърсисайдците от Реал Мадрид миналата година.

“Ако Юрген спечели, това ще е невероятно постижение за него. Ако Юрген не спечели, да загубиш три финала на Шампионската лига… това сигурно е много, много тежко. Но той е много положителен човек. Убеден съм, че мисли само за победата. Като мениджър, който разбира какво означава за наставник да е на финал на ШЛ, знам, че това винаги си има и негативна страна и тя е, че единият отбор ще загуби. “Шпорите” не печелят титли и да завоюват първата си би било фантастично и би могло да доведе до други домашни трофеи, защото този на ШЛ е най-големият от всички. Финалите не се играят, те се печелят.

Съжалявам за феновете на Челси и Арсенал, че не намериха път до Баку. Петер Чех? Финалът в Лига Европа е мачът, който той би си избрал за последен преди да се прибере у дома в Челси. Би искал да се оттегли победоносно, защото той е победител. Еден Азар? Изглежда, че това ще е последният му мач в синьо. Играч, който беше ключов за успехите на Челси през последното поколение. Ще се опита да бъде, какъвто е през повечето време. Чудесен играч на терена и победител, а след това вероятно, не ми се иска да кажа нещо повече от вероятно, ще се запъти към Реал Мадрид с последния си трофей за Челси. Напрежението е по-голямо за Арсенал, тъй като от този мач зависи участието им в Шампионската лига през следващия сезон. Ще играят за милиони”, заяви Моуриньо за "Скай Спортс" в първото си интервю пред английска медия след уволнението си от Юнайтед през декември.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти