Масова чистка в ЦСКА 1948

Масова чистка в ЦСКА 1948

Ръководството на ЦСКА 1948 започна масова чиста в тима, след като отборът се провали тотално през този сезон, научи Sportal.bg. Както е известно, "червените" на Петко Петков не успяха дори да се класират за баражите за Първа лига, като финишираха на четвърто място в крайното класиране, въпреки сериозните инвестиции и големия бюджет в дебютната година на клуба във Втора лига.

Разочарованието в ЦСКА 1948 е голямо, като промените започват мигновено. Днес бяха освободени шестима футболисти - капитанът Апостол Попов (26 мача), халфът Мариян Огнянов (19 мача и 2 гола), Радой Божилов (13 мача), Спас Георгиев (12 мача), Тони Стоичков (7 мача) и Айкут Рамадан (4 мача). На тях им е било съобщено, че не влизат в плановете на треньора за предстоящия сезон 2019/2020 година. Преотстъпените Петър Генчев (14 мача) и Димитър Буров (16 мача) също няма да останат при "червените". Първият се връща в Септември, докато вторият играеше под наем от Славия.

113 Монтана - ЦСКА 1948

Изненадващата е раздялата с 36-годишния Попов, който преди няколко седмици се разбра в шефовете, че остава в тима, дори при провал в опита да се атакува Първа лига. Неговият контракт имаше опция за още една година, която влизаше в сила, ако "червените" бяха стигнали до елита на България.

Опитният футболист бе в основата на това тимът да не допусне гол в цели 16 мача от 30 кръга. Скандалното е, че въпреки този показател - защита №1 на сезона заедно с Арда (Кърджали) по 18 допуснати гола, ЦСКА 1948 не успя да влезе в тройката, оставяйки с 59 точки, на три точки зад състава на Стамен Белчев, който пък съсипа мечтите на "червените" да играят в Първа лига догодина.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти