Георги Миланов и МОЛ Види спечелиха Купата на Унгария след драматичен късен обрат

Георги Миланов и МОЛ Види спечелиха Купата на Унгария след драматичен късен обрат

Българинът Георги Миланов и неговият МОЛ Види грабнаха Купата на Унгария след победа с 2:1 над Хонвед на финала. Родният халф остана на резервната скамейка през всичките 90 минути. Точни за победителите бяха Марко Шчепович (80’) и Анел Хаджич (90+2’). Преди това Филип Холендер (14’ д.) беше дал преднина на тима от Будапеща.

Срещата започна по благоприятен начин за Хонвед. В 14-ата минута Пауло Винисиус фаулира в своето наказателно поле Холендер и така съдията отсъди дузпа за символичните домакини. Именно нападателят се зае с нейното изпълнение и я превърна в гол. Играчите на Види обаче не се отказаха и в последните минути на мача осъществиха драматичен пълен обрат с два гола от статични положения. В 80-ата минута Шчепович изравни след корнер, а в добавеното време след подаване на Саболч Хусти от пряк свободен удар Хаджич донесе трофея за своя тим.

Това е едва втората Купа на Унгария във витрината на Види в 6 финала, като предишната е от сезон 2005/06. От друга страна, Хонвед остава със 7 купи в 18 финала. Също така, това е четвърта победа за вицешампионите в местното първенство над този съперник за сезона и общо шеста поредна.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти