Илиан Илиев призна за детектора на лъжата: Не ни беше приятно, но беше доброволно

Наставникът на Черно море - Илиан Илиев, призна, че “моряците” са минали през детектора на лъжата. Както е известно, в последните дни се разрази сериозен скандал, тъй като има съмнение, че играчи на Черно море са играли симулативно в мача с ЦСКА-София.

Илиев сподели, че не е било приятно да минават на детектора на лъжата, но са го направили доброволно.
 
“Поне на мен никой не ми е казал, че момчетата, които напуснаха в сряда, са го направили поради извън футболни причини. А иначе на Ради Василев и Кононго им бяха предложени договори, но те решиха да продължат кариерите си извън България. Другите момчета предпочетоха да потърсят други отбори, тъй като нямаха много шанс за изява", сподели Илиев.

На въпрос как ще приеме, ако се докаже, че футболисти на Черно море са играли симулативно, спецът отговори:

"Не искам да коментирам подобни теми, тъй като смятам, че това е абсурдно. Никой треньор не вярва в подобни неща. Във футбола всеки греши, а най-много треньорите. За тези 7-8 дни не можем да осъзнаем какво се случи. Нашите фенове също не разбират. Доста е неприятно.

Ако зависеше от мен, аз нямаше да освободя никого. В сряда от ръководството просто ми казаха, че не мога да разчитам на тези играчи”, добави Илиев.

82 Церемония "Футболист на футболистите"

Последва въпрос “как се чувствате, след като толкова много сте дали като футболист и треньор да минавате на детектор на лъжата”?

“Със сигурност на никой не му е приятно, но е доброволно. Всеки може да откаже, тъй като не е поставен до стената. Може да каже, че не иска и точка. Никой не сме задължавали.

По принцип имам договор с Черно море. Ще бъде трудно, тъй като се разделихме с десет играчи и трябва да вземам десет нови. Ще преценяваме”, завърши треньорът на “моряците”. 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички