Гледай на живо

Женско първенство по футбол: Пълдин (Пловдив) - Локомотив (Стара Загора)

Николай Колев: Да бъда в националния отбор е сбъдната мечта

Николай Колев: Да бъда в националния отбор е сбъдната мечта

Един от дебютантите в националния ни отбор по волейбол за мъже – Николай Колев, не скри своето вълнение преди първите си участия с екипа на „трикольорите” в официални срещи. Преди старта на първия турнирен уикенд от Лигата на нациите 21-годишният централен блокировач заяви, че все още има да наваксва много неща, но все пак счита повиквателната си за напълно оправдана.

 „Абсолютно бих го нарекъл сбъдната мечта. Много неспокоен се чувствам. Много ми е притеснено, но от радост. Просто ми е хубаво, че съм тук сред 14-те състезатели и ще пътувам”, коментира състезателят на варненския Черно море.

55 НО по волейбол с открита тренировка

 

„Според мен съм направил всичко възможно, което е възможно на клубно ниво откъм физическа и техническа подготовка, следователно и да бъда повикан. Беше изненадващо, не го очаквах, но не и като да не съм се трудил в името на тази цел.”

„Самата методика, която използва г-н Пранди, е много по-различна от това, което съм тренирал поне аз. За другите момчета не знам, те все пак са играли в доста сериозни отбори. Повече са били в чужбина и така нататък.”

Пранди и неговите момчета отлетяха за Аржентина, където от 31 май до 2 юни ще премерят сили в една група с тимовете на домакините, Канада и Португалия. Следващата дестинация за "лъвовете" е Китай, където от 7 до 9 юни ще се изиграе турнира от втория уикенд в Лигата. В група 5 волейболистите ни ще премерят сили с домакините, Полша и Франция.

„Има прекалено много неща, опитвам се наваксам, да вляза в час с останалите. Надеждите ни за мачовете са да побеждаваме. За България се играе със сърце и душа, със 100 процента раздаване. Отиваме за победа със сигурност. Вече каквото постигнем.”

„Сравненията с Виктор Йосифов? Това, че въобще слагат моето име до неговото, е много голям комплимент. Той е постигнал много неща – ставал е топ блокировач на първото Европейско първенство, в което участва. Аз ще работя, за да достигна нивото му. Прекалено голям комплимент е това. Ще се опитам да оправдая тези думи.”

„Следващата ми голяма мечта след националния отбор е да изляза да играя в чужбина. Да играя на наистина високо ниво и да се представям достатъчно добре. С националния отбор си пожелавам класиране за Олимпиадата, със сигурност. Също така и добро представяне в Лигата на нациите и на Европейското първенство”, завърши младият Колев.

Праграма на турнира в Мендоса:
Събота (1 юни)

00:10 часа: КАНАДА – БЪЛГАРИЯ

03:10 часа: АРЖЕНТИНА – ПОРТУГАЛИЯ

Неделя (2 юни) Група 2 (в Мендоса, Аржентина)

00:10 часа: КАНАДА – ПОРТУГАЛИЯ

03:10 часа: АРЖЕНТИНА – БЪЛГАРИЯ

22:10 часа: ПОРТУГАЛИЯ – БЪЛГАРИЯ

Понеделник (3 юни) Група 2 (в Мендоса, Аржентина)

01:10 часа: АРЖЕНТИНА – КАНАДА
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти